Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44), Fid:209, Did:0, useCase: 0


Jāņogu ievārījums ar rozīnēm

Jāņogu ievārījums ar rozīnēm
foto: Ivars Puķe

Ja nu kādam šovasar ienākusies prāvāka jāņogu raža, tad drošu sirdi iesaku izmēģināt šo vienkāršo, pārbaudīto un ziemā par gardu esam atzīto recepti.

Nepieciešams:

3kg sarkano jāņogu,
2 glāzes rozīņu,
2kg ievārījumu cukura.

Pagatavošana:

1) Jāņogas noskalo, pārlasa un attīra no kātiņiem.
2) Pievieno noskalotas rozīnes un cukuru.
3) Nepārtraukti maisot, uzvāra un turpina vārīt 5 minūtes.
4) Uzmanīgi nosmeļ putas.
5) Pilda izkarsētās, tīrās burkās.
6) Aizvāko un glabā vēsā vietā.