Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44), Fid:209, Did:0, useCase: 3


4 gurķošanās laika receptes jeb konservējam gurķus uzglabāšanai dzīvoklī

4 gurķošanās laika receptes jeb konservējam gurķus uzglabāšanai dzīvoklī
foto: Ivars Puķe

Ja jau ik gadu gurķojamies, tad gurķojamies uz nebēdu! Bez tam šīs receptes pārliecinoši varu ieteikt visiem pilsētniekiem, kas ziemas krājumus uzglabā dzīvokļa virtuves pieliekamajā nevis lauku pagrabā. Izturēs!

Gurķi ar papriku
Nepieciešams:

Gurķi,
sarkanā paprika,
cieti tomāti,
pāris daiviņas ķiploku.

Marināde:

1 l ūdens,
1 glāze 9% etiķa,
2 glāzes cukura,
2 ēdk. sāls ar kaudzi,
3 ēdk. eļļas (uzlej burciņās).

Pagatavošana:

Burciņas izkarsē, dibenā liek 2 daiviņas ķiploka,
Gurķus nomizo, griež biezās ripās, kārto burciņās,
Virsū liek sīki sagrieztu papriku (var arī sagrieztus, cietus tomātus),
Uzvāra marinādi, pārlej gurķiem,
Burkās uzlej 2-3 ēdk. eļļas,
Karsē 90 grādu temperatūrā 15 minūtes,
Aizvāko un glabā vēsā vietā.

Gurķi ar mārrutkiem
Nepieciešams:

4 kg gurķu,
2 burciņas „Spilva” mārrutku (mazās),
1 kg cukura,
6 ēd.k. sāls,
0,6 ml etiķa.

Pagatavošana:

Gurķus nomizo, sagriež plānās ripiņas,
Pievieno pārējās sastāvdaļas,
Notur 10-12 stundas, periodiski apmaisot,

Pilda izkarsētās, tīrās burkās,
Aizvāko un glabā vēsā vietā.

Gurķi ar dillēm
Nepieciešams:

2 kg gurķu,
0,5 kg sīpolu,
dilles,
2 ēdk. cukura,
2 ēdk. sāls,
1 tējk. 9 % etiķa.

Pagatavošana:

Gurķus nomizo, sagriež plānās ripiņās,
Sīpolus nomizo, sasmalcina,
Dilles sasmalcina,
Pievieno sāli, cukuru, etiķi,
Visu samaisa, patur 1 stundu ( pagaršojot ir „jākož”),
Pilda izkarsētās, tīrās burkās,
Karsē 90 grādu temperatūrā 15 minūtes,
Aizvāko un glabā vēsā vietā.

Gurķi 3 litru burkās (bez karsēšanas)
Nepieciešams:

Mazi gurķīši.

Marināde:

1 l ūdens,
1 ēdk. sāls,
1 tējk. cukura.

Pagatavošana:

Uzvāra marinādi,
Tur iemet mazus gurķīšus,
Nedaudz pavāra, līdz gurķi paliek olīvu krāsā,
Pilda izkarsētās, tīrās burkās,
Aizvāko un glabā vēsā vietā.