Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44), Fid:209, Did:0, useCase: 0


Ķirbju un burkānu ievārījums

Lai ziemai nebūtu jāgatavo tikai tradicionālie marinētie ķirbji, piedāvājam savārīt ķirbju un burkānu ievārījumu, kas noderēs gan kā piedeva pie gaļas ēdieniem, gan pildījumam kūkās. Tas būs ne tikai garšīgs, bet arī veselīgs.

Nepieciešams:

3,5 kg. ķirbis;
2 kg. burkāni;
3,5 kg. cukurs;
0,5 kg. citroni.

Pagatavošana:

Ķirbi sagriež mazos gabaliņos, smalki sagriež arī nomazgātus citronus ar visu mizu, pārber ar cukuru un tura tik ilgi, kamēr parādās sula. Burkānus sarīvē uz sakņu rīves, nedaudz pavāra, tad pievieno ķirbim un visu vāra, kamēr ievārījums gatavs.

Lai labi garšo!

     [+] [-]

, 2011-12-22 17:37, pirms 9 gadiem
A ko dara ar tiem citroniem, atstāj apbērtus ar cukuru?

     [+] [-]

, 2012-01-18 18:34, pirms 9 gadiem
Jā, patura sagrieztus kopā ar ķirbi, kamēr izdalās sula un tad liek katlā.