Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44), Fid:209, Did:0, useCase: 0


Neparastais apelsīnu džems

Redakcija
Redakcija

Tiešām neparasts, bet ļoti gards džems, kas lietojams ne tikai pankūkām un putrām, bet arī kā kičīga piedeva gaļas ēdieniem.

Nepieciešams:

• 4 apelsīni
• 1 kg zaļu tomātu
• 1 kg cukura
• 250 ml ūdens
• sula no 1 citroma

Pagatavošana:

1. Apelsīnus un tomātus nomazgā, nosusina un samaļ gaļas mašīnā vai sablendē.

2. liek katliņā (labāk emaljētā), pielej ūdeni, pievieno cukuru un uzvāra. turpina vārīt uz nelielas uguns, līdz masa sabiezŗ, ik pa brīdim apmaisot. Beigās pievieno citrona sulu.

3. Karstu ievārījumu sapilda tīrās burciņās. burciņas aizvāko ar metāla vāciņiem, apgāž otrādi un ļauj tām pastāvēt, līdz burciņas pilnībā atdzisušas. Tad novieto vēsā vietā uzglabāšanai.

Lai izdodas un labi garšo!