Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44), Fid:232, Did:0, useCase: 0



Aveņu krēmsiera kapkeiki

Redakcija
Redakcija

Aveņu krēmsiera kapkeiki
foto: A. Meirāns

Receptes autore: Signe Meirāne

Nepieciešams:
130 g sviesta, istabas temperatūrā
150 g brūnā cukura
2 mazas olas, istabas temperatūrā
100 ml piena
50 ml salda krējuma
150 g augstākā labuma kviešu miltu
2 tējkarotes cepamā pulvera
šķipsniņa sāls
10 g vaniļas cukura ar vaniļas pupiņām

krēmam:
200 g auksta cepumu krēmsiera
75 g sviesta, istabas temperatūrā, mīksts
200 g pūdercukura
vaniļas pāksts

Pagatavošana:

1. Sakarsē krāsni 195 grādus karstu. Mafinu formiņās saliec papīra formiņas.

Bļodā liec sviestu, cukuru, olas, abus miltus, kas sajaukti ar cepamo pulveri, sāli, vaniļas cukuru un saldu krējumu. Ieslēdz mikserim nelielu ātrumu un puto 2 minūtes, līdz viss samaisījies.

2. Izslēdz motoru, sadali mīklu pa 12 formiņām (tā, lai aizpildās 2/3 papīra formas).

3. Liec krāsnī vidējā nodalījumā cepties 20–25 minūtes, līdz ir zeltaini. Izņem pannu ārā, paturi kēksiņus 5 minūtes pannā un tad uzliec uz režģa dzesēties. Atdzesē, līdz auksti.

4. Gatavo krēmu. Visas krēma sastāvdaļas maisi aptuveni 7‒8 minūtes vai arī 5 minūtes mikserī (lielā ātrumā). Liec krēmu konditorejas maisā un uzspied uz kapkeikiem.

Lai labi garšo!