Pīrādziņi ar žāvētu gaļu. Ļoti garšīgi

Gan svētkos, gan ikdienā, piedevām jebkurā sezonā, ikkatra latvieša virtuves neatņemama sastāvdaļa ir pašu cepti pīrādziņi.

Drukāt

Foto: Ivars Puķe, tavavirtuve.lv

Nepieciešams:

½ kg žāvētas gaļas,
½ paciņa rauga,
½ paciņa sviesta,
4 glāzes miltu,
1 glāze piena,
2 olas,
2 ēdk. cukura,
½ tējk. sāls.

Pagatavošana:

1. Samaisa olu, raugu, cukuru un sāli. Glāzē piena iesilda sviestu. Visu samaisa, iesijā 2 glāzes miltu. Ļauj, lai mīkla mazliet uzrūgst.

2. Tad iesijā vēl 2 glāzes miltu un mīca, kamēr mīkla ‘’atlec’’ no bļodas. Ļauj uzrūgt, līdz mīklas daudzums dubultojas.

3. Pa to laiku sīkos gabaliņos sagriež žāvētu gaļu. Veido pīrādziņus, liek uz pannas un apziež ar sakultu olu.

4. Cep cepeškrāsnī 200 grādu temperatūrā apmēram 15 – 20 minūtes.

Gatavoja Ilze Puķe, Epadomi.lv

Drukāt

Tev jābūt autorizētam,