Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44), Fid:232, Did:0, useCase: 3


Apgāztā ābolkūka

Ātri, lēti, vienkārši un garšīgi! Lielisks cienasts jebkuram brīdim

Nepieciešams:

0,8 -1kg ābolu,
100g cukura.
Mīklai:
150g miltu,
50g cukura,
2 tējk.vanilīncukura,
1 olas dzeltenums,
3 ēdk. ūdens,
80g mīkstā sviesta,
sāls.

Pagatavošana:

No produktiem ātri samīca mīklu, ietin plēvē un uz vienu stundu noliek ledusskapī. Ābolus iztīra, sagriež sķēlēs. Ietaukotā veidnē ieber 100g cukura, virsū cieši citu pie citas klāj ābolu šķēlītes. Veidni liek sakarsētā krāsnī un ļauj cukuram izkust. Tad mīklu izveltnē veidnes lielumā un uzklāj āboliem. Cep aptuveni 45 minūtes 200 grādu temperatūrā. Nedaudz padzesētu, no veidnes izgāž. Var pārkaisīt ar pūdercukuru.