Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44), Fid:232, Did:0, useCase: 0



Melleņu pīrāgs ar vārīto krēmu

Starp mums runājot, šo pīrāgu var cept ne tikai ar mellenēm, bet ar jebkurām citām ogām pēc jūsu gaumes un izvēles. Protams, tas ir ļoti vasarīgs gardums un lieliski garšo kopā ar pēcpusdienas tēju

Nepieciešams:

Mīklai:
185 g miltu
1 olas dzeltenums
40 g pūdercukura
125 g sviesta
1 - 2 tējkarotes ūdens

Krēmam:
160 ml piena
125 saldā krējuma
1 vaniļas pāksts
3 olas dzeltenumi
50 g cukura
2 ēdamkarotes kukurūzas miltu vai cietes

Dekorēšanai:
svaigas vai saldētas mellenes
aveņu ievārījums

Pagatavošana:

1. Bļodā samaisa olas dzeltenumu, cukuru un kukurūzas miltus.

2. Katliņā ielej pienu un saldo krējumu. Pievieno vaniļas pāksti.

3. Katliņu liek uz uguns un uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai. Tad vaniļas pāksti no katliņa izņem, bet uzkarsēto piena maisījumu uzmanīgi un pamazām ielej olu dzeltenuma masā.

4. Maisījumu vēlreiz ielej katliņā, liek uz vidējas liesmas un, ik pa brīdim apmaisot, karsē, līdz masa sabiezējusi. Gatavu noņem no plīts un atdzesē. Ja gadījumā krēms nav viendabīgs, bet ar kunkulīšiem, varat izberzt to caur sietu.

5. Mīklai sablendē kopā miltus, pūdercukuru un sviestu. Tad pievieno olas dzeltenumu un pēc vajadzības nedaudz ūdens, lai mīkla veidotos gluda un viendabīga.

6. Mīklu izveltnē, liek veidnē un sadursta ar dakšiņu. Veidni pārklāj ar foliju un ievieto uz 1 stundu ledusskapī.

7. Tikmēr cepeškrāsni uzkarsē līdz 200 grādiem.

8. Veidni izņem no ledusskapja, liek cepeškrāsnī un cep apmēram 15 minūtes, līdz tā kļuvusi skaisti zeltaina. Tad izņem no krāsns un ļauj pilnībā atdzist.

9. Kad pamatne atdzisusi, to pārsmērē ar krēmu, pārber ar mellenēm un pārlaista ar uzkarsētu aveņu ievārījumu.

Lai izdodas!