Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44), Fid:232, Did:0, useCase: 0



Gardie augļu (ogu) mafini

Vārds „mafini” radies no angļu valodas vārda daļas „muff”, kas nozīmē kaut kā vienkāršu pagatavošanu. Un mafinus patiešām ir vienkārši pagatavot! Izmantojot dažādas garšvielas un garnējumu, viegli varēsiet arī dažādot mafinus gan pēc vēlmēm un garšas, gan atbilstoši sezonai.

Nepieciešams

250 g (0,5 l) augļu vai ogu
100 g saberztu mandeļu pastas
150 g sviesta vai margarīna
75 g Dansukker gaišā Muscovado cukura
Šķipsniņa sāls
3 olas
60 g kviešu miltu
30 g kartupeļu cietes
1/2 tējk. cepamā pulvera
1 tējkarote Dansukker vaniļas cukura ar dabisko vaniļu
50 g sasmalcinātu mandeļu

Dekorēšanai
Dansukker pūdercukurs

Pagatavošana

1. Noskalo augļus vai ogas. Augļus sagriež gabaliņos.

2. Mandeļu pastu sarīvē, pievieno Muscovado, cukuru un sāli. Masā iemaisa olas, pievienojot pa vienai.

3. Sajauc miltus, kartupeļu cieti, cepamo pulveri un vaniļas cukuru, iemaisa masā. Pievieno sasmalcinātās mandeles un sagrieztos augļus vai ogas.

4. Masu salej kēksu formās vai kēksu pannā. Cep cepeškrāsns vidusdaļā ne vairāk kā 200 °C aptuveni 30 minūtes.

5. Pirms pasniegšanas pārkaisa ar pūdercukuru. Pēc vēlēšanās dekorē ar ogām.

Recepti iesaka www.dansukker.lv