Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44), Fid:232, Did:0, useCase: 3


Vegānās piparkūkas

Redakcija
Redakcija

Ziemassvētki nav iedomājami bez piparkūkām. Arī vegānas piparkūkas garšo vienlīdz labi, jo galvenais piparkūku cepšanā tomēr ir pats process un īstās garšvielas. Ja to aromāts piepilda māju, tad svētki, jau var teikt, ir izdevušies.

Nepieciešams:

250 – 300g sviesta vai riekstu eļļas,
1kg miltu,
1kg cukura,
aptuveni 400ml ūdens,
5 apelsīnu un 4 citronu miziņas, rīvētas
1 tējkarote kaltēta ingvera,
1 tējkarote svaiga rīvēta ingvera,
15 krustnagliņas,
2-3 kanēļa standziņas,
4 tējkarotes koriandra sēklu,
1/2 tējkarote muskatrieksta,
2 tējkarotes cepamā pulvera,

Pagatavošana:

1. Katliņā liek cukuru, pielej 20 – 50ml ūdens un karsē uz ļoti lēnas uguns.

2. Kad masa kļūst zeltaini brūna, pievieno atlikušo ūdens daudzumu. Jo brūnāks būs cukurs, jo tumšāka iznāks mīkla, bet uzmanieties, nepiededziniet. Sīrupam var pieliet mazliet melnā balzama vai daļu sīrupa aizstāt ar iesala ekstraktu.

3. Tad liek klāt receptē minētās garšvielas, kuras pirms tam samaļ kafijas dzirnaviņās vai sasmalcina piestā. Beigās pievieno izkausētu sviestu vai eļļu.

3. Kā pēdējos masai piejauc miltus un mīca mīklu, līdz tā kļūst spīdīga.

4. Gatavo mīklu ietin pārtikas plēvē un atstāj ledusskapī līdz nākamajai dienai.

5. Kad mīkla nostāvējusies, to izņem no ledusskapja, plāni izveltnē, izspiež dažādas formas piparkūkas un cep līdz 150 grādiem sakarsētā cepeškrāsnī apmēram 10 minūtes.

Labu apetīti un lai jauki svētki!