Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44), Fid:232, Did:0, useCase: 3


Zemeņu un rabarberu plātsmaize

Latvijā audzētu rabarberu un zemeņu laiks nav pārāk ilgs, tāpēc tas noteikti intensīvi jāizmanto ne tikai ēdot šos labumus svaigā veidā, bet arī lai palutinātu sevi un savus mīļos ar kādu gardu kārumu, kas nobaudāms tikai šajā sezonā.

Nepieciešams:

250 ml kefīra
2 olas
180 g sviesta
200 ml cukura
šķipsniņa sāls
450 ml kviešu miltu
1 tējkarote cepamā pulvera
1 tējkarote vaniļas cukura
1 rabarbera kāts
10 lielas zemenes

Pagatavošana:

1. Olas sakuļ kopā ar cukuru, vaniļas cukuru un sāli.

2. Sviestu izkausē, atdzesē un pielej sakultajām olām.

3. Tad masai pielej kefīru un uzmanīgi iemaisa izsijātus miltus, kuriem pievienots cepamais pulveris. Samaisa viendabīgu krējuma konsistences mīklu.

4. Mīklu lej ietaukotā, ar cepampapīru izklātā plātī vai tortes formā, pārber ar gabaliņos sagrieztiem rabarberiem un zemenēm. Pēc vēlēšanās var pārkaisīt ar cukuru un kanēli.

5. Plāti liek līdz 200 grādiem sakarsētā cepeškrāsnī un cep apmēram 30 minūtes.

6. Gatavu izņem no cepeškrāsns un sagriež gabaliņos.

Labu apetīti!

Gatavoja un fotogrāfēja Iveta Apškrūma