Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44), Fid:232, Did:0, useCase: 0



Cepumu torte RUDENS GARDUMS

Cepumu torte RUDENS GARDUMS
Foto: Ivars Puķe

Šī ir manas vīramātes recepte, taču ko līdzīgu sendienās gatavojām arī manās bērnības mājās. Tortes pagatavošana ir tik vienkārša, ka to spēj paveikt pat bērns, taču tās lieliskā garša pārsteidz pat izsmalcinātāko gardēdi, bez tam to var „būvēt” tik augstu un platu, cik vien sirds kāro. Var variēt ar visiem iespējamiem ievārījumiem vai citādiem pildījumiem, vien jāatceras, ka veiksmīgāku garšas rezultātu dod pāreja no skābākā uz saldāko.

Nepieciešams:

3 paciņas cepumu „Selga”,
aliču, brūkleņu, zemeņu ievārījumi,
piens cepumu mērcēšanai,
200ml saldā krējuma,
cukurs,
sezonas ogas dekorēšanai.

Pagatavošana:

Uz paliktņa vai paplātes uzklāj cepampapīru,

Cepumus uz dažām sekundēm iemērc pienā, klāj pirmo kārtu,

Pārziež ar aliču ievārijumu,

Tāpat klāj otru cepumu kārtu,

Pārziež ar brūkleņu ievārījumu,

Klāj trešo cepumu kārtu,

Pārziež ar zemeņu ievārījumu,

Klāj ceturto cepumu kārtu,

Uz nakti atstāj ievilkties ledusskapī,

Sakuļ putu krējumu un klāj kā pēdējo kārtu,

Dekorē ar sezonas ogām.