Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44), Fid:232, Did:0, useCase: 0



Ātrais kēkss no sarūguša piena vai kefīra

Ja pēkšņi konstatējat, ka pakā sarūdzis piens, tad šī ir īstā reize, lai uzceptu ātro kēksu. Kaut gan, protams, varat speciāli šim nolūkam iegādāties svaigu kefīru veikalā.
Kēkss garšo lieliski gan ar kafiju, gan tēju un tā pagatavošana aizņem vien dažas minūtes no jūsu dārgā laika.

Nepieciešams:

1 glāze kefīra;
1 glāze cukura;
1 ola;
1 glāze miltu,
1 tējkarote cepamā pulvera,
sķipsniņa sāls.

Pagatavošana:

1. Cepeškrāsni uzkarsē līdz 200 grādiem.

2. Visas sastāvdaļas (izņemot olu) samaisa kopā, beigās pievieno sakultu olu.

3. Mīklu lej tortes veidnē (apmēram 24 cm) un cep cepeškrāsnī zeltaini brūnu, apmēram 45 minūtes.

     [+] [-]

, 2014-02-03 21:42, pirms 6 gadiem
Recepte supper, oh laba.
es izmēģināju variāciju par šo tēmu un sapratu...
Ļoti maza porcija no augstāk minētā.
cukuru noteikti var vismaz uz 1/3 daļu mazāk,
olas baltumu putoju atsevišķi un piecilāju kā jau kukās tas pieņemts.
miltu vienu daļu aizstāju ar kokosa skaidiņām.
pieliku rozīnes, citrona miziņu.
cepšanas laiks keksa formā samazinājās uz 15 min, man bija dubult devas.