Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44), Fid:232, Did:0, useCase: 0



Apelsīnīgā biezpiena plātsmaize

Apelsīnīgā biezpiena plātsmaize
Apelsīnīgā biezpiena plātsmaize
Gatavoja un fotografēja: Iveta Apškrūma

Biezpiens, zemenes un krēmīgi vijīga mīkla- tas viss kopā rada neatkārtojamu garšu, bet apelsīna miziņas pieskāriens piešķir burvīgi kārdinošu aromātu. Lielisks uzmundrinājums pavasara pēcpusdienai, kad ilgojamies pēc saules un siltuma.

Nepieciešams:

Pamatnei:

140 g miltu,
60 g cukura,
1 ola,
80 g sviesta vai margarīna,
šķipsniņa sāls.

Biezpiena masai:

100 g miltu,
100 g cukura,
2 olas,
30 g margarīna,
400 g biezpiena.

Starppildījumam un virsmai:

Biezs zemeņu (vai citu saldu ogu) ievārījums.
Rīvēta apelsīna miziņa no 1 apelsīna

Pagatavošana:

1. Pagatavo mīklu: olu kopā ar cukuru un sāli sakuļ, pievieno izkausētu atdzesētu sviestu (margarīnu) un miltus. Visu samaisa viendabīgā mīklā.

2. Plāti vai pannu izklāj ar cepampapīru, ietauko, ieklāj sagatavoto mīklu un vienmērīgi izlīdzina pa visu pannu. Mīklu plānā kārtā pārsmērē ar zemeņu ievārījumu.

3. Sagatavo biezpiena masu: olas sakuļ kopā ar cukuru, pievieno izkausētu, atdzesētu sviestu (margarīnu), pieliek biezpienu, miltus un visu rūpīgi samaisa. Sagatavoto biezpiena masu vienmērīgi izklāj virs ievārījuma kārtas.

4. Plātsmaizes virsu pārkaisa ar sarīvētu apelsīna miziņu.

5. Cepšanai sagatavoto plātsmaizi liek līdz 200 grādiem sakarsētā cepeškrāsnī un cep apmēram 30 minūtes.

6. Gatavu izņem no krāsns, nedaudz atdzesē, tad noņem cepampapīru un sagriež gabaliņos.

Labu apetīti!