Layout: current: getSitedefLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44), Fid:195, Did:0, useCase: 0



Nākamā lapa

Kraukšķīgie Briseles kāposti citrusaugļu mērcē 20.08.2019 09:13

Lai Briseles kāposti būtu garšīgi, svarīgi gatavot tos svaigus, nevis saldētus, un nepārvārīt – tiem jābūt vēl kraukšķīgiem un saglabājušiem savu zaļo krāsu.

Siera zupa ar garnelēm 18.08.2019 12:05

Siera zupas ir vienas no gardākajām, bet, ja vēl tai pievienot nedaudz garneļu, tad iegūsiet īsti karalisku ēdienu, kas priecēs gan acis, gan vēderu.

Torte vasarai, kas nav jācep 17.08.2019 20:01

Burvīgi kārdinoša un debešķīgi garšīga torte no vasaras ogām un augļiem. Garšo pilnīgi visiem. Un galvenais- tā nav jācep.

Bukstiņputras sacepums ar asinsdesu, kraukšķīgo bekonu un ābolu - dzērveņu mērci 17.08.2019 09:51

Sagaidīts 2018. gads. Svētki turpinās. Lai svētkus aizvadītu pacilātās un ģimeniskās izjūtās, mums ir vērts pacensties klāt svētku galdu arī gada pirmajā dienā. Restorāna “Tex-Mex” šefpavārs Kristaps Viesturs iesaka tradicionālo bukstiņputru mūsdienīgā izpildījumā.

Vistas pastēte ar maskarpones sieru 16.08.2019 11:42

Giasīga, maiga un krēmīga pastēte būs gardums, ko baudīt brokastīs vai pasniegt viesiem uzkodās. Tās gatavošana neaizņem daudz laika, ir vienkārša un pa spēkam pat tiem, kas ikdienā neaizraujas ar stāvēšanu pie plīts.

6 kārumi ar mellenēm un kazenēm 15.08.2019 14:28

Mellenes vai kazenes? Kuras ir garšīgākas? Pag! Kurš saka, ka jāizvēlas vienas no tām? Ja apkārtnē neaug ne mellenes, ne kazenes, vasaras mēnešos tās vienmēr var atrast veikalos un augļu stendos. Mellenes nogatavojas jūlijā un augustā, savukārt kazenes – nedaudz vēlāk. Ļaujot vaļu izdomai, no ogām var pagatavot visu iespējamo, sākot no pīrāgiem un kūkām līdz kokteiļiem un desertiem.

Pašceptas sēklu maizītes 14.08.2019 09:39

Lieki teikt, ka šādās maizītēs ir milzīgs daudzums dažādu uzturam vērtīgu vitamīnu un minerālvielu. Tās brīnišķīgi piestāv dažādām dārzeņu, sevišķi ķirbju un burkānu, biezzupām, kā arī izmantojamas kā veselīgas brokastu maizītes lieliskam un enerģijas pilnam dienas sākumam.

Auzu miltu pankūkas 13.08.2019 08:02

Ir tik ļoti pierasts gatavot pankūkas no kviešu miltiem, taču es iesaku pamēģināt kaut reizi tos aizstāt ar auzu miltiem, un jūs iegūsiet pavisam citas- jaunas un neparastas garšas. Nedaudz sarežģītāk gan būs, jo auzu milti nav tik elastīgi, tomēr pankūkas sanāk krietni maigākas un gaisīgākas.

Pusdienas indiešu stilā 12.08.2019 10:59

Dziedāt slavas dziesmas indiešu virtuvei es varētu no rīta līdz vakaram. Garšīgi, sātīgi, krāšņi – bauda gan acīm, gan vēderam. Bet galvenais un veģetāriešiem vissvarīgākais, manuprāt, ir tas, ka tā ir laika pārbaudi izturējusi gatava veģetāras ēšanas tradīcija – tik ņem un gatavo atbilstoši tai, un, pat, ja neesi nekāds lielais dietoloģijas speciālists un uzturvielu rēķinātājs, visa būs gana, lai dzīvotu mūžu laimīgi: olbaltumu, aminoskābju, dzelzs utt.
Lielākais izaicinājums, visticamāk, būs garšvielu pielietojuma apgūšana. Savukārt pārsteidzošākais – ka šķietami tik tālas zemes virtuve tik viegli pielāgojama Latvijas iespējām: ierastie produkti, pazīstamas garšvielas, bet rezultātā eksotiska un pilnīgi atšķirīga kulinārā pieredze.

Ābolu pīrāgs brīvdienu galdam 11.08.2019 10:36

Manuprāt, viens no gardākajiem pīrāgiem ir tieši ābolu pīrāgs. To var pagatavot tik daudzās variācijās un jebkurā variantā, pateicoties ābolu sulīgumam un neatkārtojamai svaiguma garšai, pīrāgs būs aromātisks, kārdinošs un garšīgs.

Krāsnī ceptu ķirbju krēmzupa ar čili 10.08.2019 12:46

Krēmīga, maigi pikanta un bezgala garšīga zupa, kas patiks gan lieliem, gan maziem kārumniekiem. Turklāt tā ikvienu priecēs ar savu saulaino krāsu un sasildīs punčus vēsajos rudens vakaros. Labi sader ar grauzdētām baltmaizes šķēlēm vai bageti.

Risotto ar sparģeļiem, baravikām un trifeļu eļļu 09.08.2019 18:02

Ja vēlies nobaudīt īstu, vislabākajās itāļu tradīcijās gatavotu, risotto, tad pirmais, kam tev jāpievērš uzmanība, ir rīsi. Vislabākie šim nolūkam būs Itālijā audzētie, pēc izskata palieli, apaļi, RISOTTO rīsi ar augstu cietes saturu. Gatavā veidā tie ēdienam piešķirs zīdainu krēmveida tekstūru, izteiktāku garšu un patīkamu kraukšķīgumu grauda iekšpusē.

Vēl gribējās piebilst, lai neskaties uz šī ēdiena ne pārāk pievilcīgo izskatu, jo šajā gadījumā visu izšķir garša. Un tā ir vienkārši fantastiska.

Panzanella 08.08.2019 09:47

Panzanella ir tradicionāls itāļu ēdiens, īpaši populārs Toskānā. Panzanella ir viegli pagatavojami grauzdētas maizes un dārzeņu, parasti- svaigu tomātu, salāti, kurus visbiežāk itāļi bauda siltajā gadalaikā. Aromātu salātiem piešķir olīveļļa un baziliks.

7 garšīgas un veselīgas receptes cilvēkiem, kuriem ir gastrīts 07.08.2019 19:01

Gastrīts, pateicoties mūsu straujajam dzīvesritmam un neregulārajām ēdienreizēm mūsdienās ir ļoti izplatīta kaite. Taču, nav gluži tā, kā daži iedomājas, ka, sirgstot ar šo kaiti, jāpārtiek tikai no biezputrām. Patiesībā ir daudz un dažādu recepšu, ar kurām dažādot savu ēdienkarti. Un, kaut arī par tādu virtuves piederumu kā panna, uz laiku nāksies aizmirst, tomēr cepeškrāsns jums paliek (ja neļaujat ēdienam veidoties cietai garoziņai). Šādi jūs varat gatavot gan dažādus sacepumus, omletes, sautējumus, gan arī garšīgus desertus.
Lūk, dažas no tām.

Cūkgaļas mērce ar burkāniem un kukurūzu 07.08.2019 10:40

Šī ir bagātīga un sātīga mērce, kas noteikti gatavojama no kvalitatīvas cūkgaļas. Papildināta ar kraukšķīgām mazās kukurūzas vālītēm, saldu burkānu, pikantiem sīpoliem, ķiplokiem un svaigu krējumu, mērce iegūst īpaši maigu un reizē viegli pikantu garšu.

Mazsālīti gurķīši 5 minūtēs 06.08.2019 10:38

Šādi pagatavoti gurķīši ir gatavi un garšīgi jau praktisski uzreiz pēc pagatavošanas. Tas nozīmē, ka jūs tos varat pagatavot jebkurā brīdī, pārsteidzot visus ne tikai ar garšu, bet arī gatavošanas ātrumu.

Skābeņu krēmzupa 05.08.2019 15:34

Skābena skābeņu zupa, kas turklāt ir ātri un viegli pagatavojama, iespējams, ka labi garšos pēc svētkiem un piedevām būs spēcinoša, uzsākot jauno darba nedēļu.

Cūkgaļas cauraudzis ar puravu biezeni Valmiermuižas alus mērcē 05.08.2019 09:11

Tuvojoties 4. maija svinībām, svētku mielastam šo ļoti latvisko recepti iesaka Dikļu pils šefpavārs Valters Zirdziņš.

Tomātu pankūkas 04.08.2019 11:38

Gardas un sātīgas no tomātiem un zirņu miltiem ceptas pankūkas.

Siltie kvinojas salāti 03.08.2019 08:08

Vasara ir īstais brīdis, lai ēdienkarti papildinātu ar veselīgiem produktiem, piemēram, uzsāktu dzert zaļos kokteiļus, pagatavotu ko gardu no kvinojas putraimiem vai ierastajiem ikdienas ēdieniem pievienot kādu eksotiskāku superpārtikas produktu.

Butes karstā citrona mērcē 02.08.2019 16:33

Karstajās jūlija beigās jūrā sāk vareni ķerties butes, kas, nomakšķerētas vai iegādātas, var krietni bagātināt mūsu uzturu, taču šādi pagatavotas, lieliski garšo arī citas zivis, kā, piemēram, mencas.

Brokastu gardums: Avokado un šprotu maizītes 02.08.2019 08:25

Patiesi garšīgas, ātri un viegli pagatavojamas maizītes, kas rosina apetīti un glīti izskatās.

Baraviku zupa ar dārzeņiem 01.08.2019 10:20

Šīs zupas gatavošana neizmaksās dārgi, ja baravikas salasīsiet paši. Taču nebēdājiet, ja baraviku nav, jo derēs jebkuras citas sēnes.

Latvijas 7 svaigo zāļu tēju īpašības un raksturojums 31.07.2019 16:23

Latvijas daba ir dāsni apveltīta ar dažādām dabas veltēm, no kurām pagatavot garšīgus un veselīgus dzērienus. Gada farmaceite, aptieku tīkla Apotheka Ogres aptiekas vadītāja Ilze Jaudzeme dalās padomos, kurus ārstniecības augus izmantot zāļu tēju pagatavošanai.

Latīņamerikas avokado zupa ar garnelēm un salsu 30.07.2019 16:48

šo zupu parasti pasniedz atdzesētu, taču tā labi garšo arī istabas temperatūrā.

Avokado salātu laiviņas ar siera burām 30.07.2019 08:33

Avokado salātu laiviņas būs jaukas brīvdienu brokastis, kā arī brīnišķīgs bērnu ballīšu gardums.

Garšvielās cepts jēra plecs 29.07.2019 10:30

Jēra gaļa ir lieliska pati par sevi, bet, ja tai pievieno dažas "pareizās" garšvielas, jūs iegūstat augstas klases restorāna cienīgu ēdienu. Galvenais to nepārcept, svarīgi, lai vidū gaļa ir nedaudz sārta un maigi sulīga.

Kārtainie salāti Ananāss 28.07.2019 13:22

Ne tikai garšīgi, bet arī skaisti.

Kraukšķīgais puķkāpostu lapu gardums 27.07.2019 11:21

Šādi pagatavotas puķkāpostu lapas garšo līdzīgi čipsiem, taču ir tūkstoškārt veselīgākas un, saprotams, uzturvielām bagātākas. Gardums, kas jānovērtē. Un iemesls neizmest puķkāpostu lapas atkritumos.

Aukstā piena zupa ar rabarberiem 26.07.2019 14:09

Turpinoties karstajam laikam, kas gan var būt tīkamāks par auksto zupu. Ja nu vienīgi- katru dienu cita aukstā zupa. Ļoti garšīga un neierasta saldskābā zupa rodas piena un rabarberu savienojumā .

Pasta spageti ar garnelēm un mīdijām 26.07.2019 09:17


Viegli un ātri pagatavojama maltīte, kas atsauks atmiņā vai rosinās iztēli Vidusjūras noskaņām, un kuru baudot prasīties prasās iemalkot glāzi laba baltvīna.

Atspirdzinošs ingvera un laima dzēriens 25.07.2019 11:53

Karstajā, nogurdinošajā laikā piedāvājam gan noderīgas ziņas par ingveru, gan atspirdzinoša un uzmundrinoša dzēriena recepti.

Zemeņu un gurķu salāti ar piparmētru un sieru 24.07.2019 16:36

JAUNA RECEPTE! Vasarā svaigumam piedāvājam nejauši tapušu desertu, kura sastāvā ne pārāk ierasta produktu kombinācija. Gurķis ar zemenēm un piparmētrām. Neierasti, bet garšīgi un ļoti svaigi!

Sēņu zupa ar sieru 24.07.2019 09:41

Sēņu zupa ar sieru, puķkāpostiem un zirnīšiem ir viegls un garšīgs ēdiens. To var gatavot gan ar dārzeņu buljonu (ja esat veģetārietis), gan ar vistas buljonu (ja lietojat uzturā gaļu)

Pankūku torte 23.07.2019 09:26

Visvienkāršākā torte, kuras pagatavošana neprasa ne daudz laika, ne līdzekļu. Pie tam garšo gan bērniem, gan pieaugušajiem!

Selgas cepumu torte ar zemenēm 22.07.2019 17:39

Tā savu kūku nosaukusi viena no portāla Tavavirtuve.lv aktīvākajām lasītājām Līga Elmere, kas ik pa brīdim padalās ar savām interesantajām receptēm. Šoreiz Līga piedāvā zemeņu našķi, kas pagatavojams ļoti viegli, taču rezultāts- izcili garšīgs! Arī mēs jau izmēģinājām; nu mēģināt jūsu kārta.

Gaspačo zupa 22.07.2019 10:17

Gaspačo zupa ir īstā, kas gatavojama karstajās vasaras dienās, kad prāts nenesas uz gaļas ēdieniem, bet kārojas kaut kas atsvaidzinošs.

Pikantais tomātu humuss ar baziliku 21.07.2019 10:44

Ja negaršo vai nepatīk pētersīļi, čili, kumīns, tos var nepievienot. Kā arī noteikti var izmantot vārītus turku zirņus.

Grila pannā cepti dārzeņi 20.07.2019 16:05

Sātīgs, veselīgs, krāsains un ar tik daudz garšām piesātināts ēdiens, kas vēl turklāt ar savu burvīgo aromātu piepilda visu māju, un liek iegūt itin garšīgu noskaņojumu labu laika sprīdi pirms tā nobaudīšanas.

Grilēts cālis ar rīsiem, pupiņām un turku zirņiem 20.07.2019 10:02

Rīsi, pupiņas un turku zirņi- trīs paši par sevi gardi produkti, kas lieliski viens otru papildina un veido patiešām sabalansētu garšu. Ja tam visam vēl pieliekam klāt nedaudz pikantu, grilētu cāli, iegūstam sātīgu ēdienu, kas tik ļoti piestāv pavasara sezonai.

Nākamā lapa