Layout: current: getSitedefLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44), Fid:195, Did:0, useCase: 0



Nākamā lapa

3 garšīgas veģetāras sēņu zupas 17.10.2019 17:24

Veģetāram uzturam mūsdienās pievēršas arvien vairāk cilvēku. Un tas ir saprotams- šāds ēdiens palīdz saglabāt slaidu augumu un rūpējas par mūsu sirds veselību. Lūk, trīs sēņu laikam piemērotas veģetāras zupas ar rudenīgu garšu.

Aveņu un magoņu kūka 17.10.2019 11:17

Lieliska svētku vai vakara torte, nav trekna un ļoti garšīga. Tortes pagatavošanai būs nepieciešama 24 cm formiņa. Aveņu vietā varat likt zemenes.

Gulašs ar āboliem 16.10.2019 17:48

Gulašs, kā zināms, ir Ungārijas nacionālais ēdiens. To pagatavo no cūkas vai liellopa gaļas gabaliņiem, kam pievieno klāt dažādas garšvielas, un to pasniedz kopā, piemēram, ar kartupeļiem vai makaroniem. Piedāvājam dažas vienkāršas un gardas, nedaudz latviskotas variācijas par šī ēdiena tēmu.

Mencu aknu salāti 16.10.2019 08:00

Mencu aknas ir ne tikai īsta delikatese, bet arī viens no labākajiem dabiskajiem omega 3 taukskābju avotiem. Un lai arī mencu aknas nebūt nav lēts produkts, tomēr pievienojot tās salātiem, jūs iegūsiet ēdienu, kura kopējās izmaksas nebūs lielas, bet garša vienkārši lieliska.

Borščs jeb sarkano biešu zupa 15.10.2019 16:56

Ir tādi brīži, kad ļoti gribas atgriezties bērnībā: izskrieties ar draugiem, uzcelt sniegavīru, uzrīkot vienu kārtīgu pikošanos, bet vakarā nobaudīt siltu biešu zupu, kurai pievienota kārtīga karote krējuma un zaļie lociņi. Tādos atmiņu brīžos tad arī tiek vārīta šī zupa - borščs.

Ābolu sulā marinēta cūkgaļa 15.10.2019 10:25

Maltītes dažādošanai un papildināšanai ar vitamīniem saturošiem produktiem lieliski noder dabā iegūstamie sezonas dārzeņi un ogas. Piemēram, pīlādžu čatnijs ne tikai papildinās un bagātinās pamatēdiena garšu, bet stiprinās organisma aizsargspējas pret apkārtējās vides kaitīgo ietekmi, jo ir bagāts gan ar vitamīniem, gan minerālvielām.

Biezpiena kūka ar laimu, meža ogu mērci un laima sukādēm 14.10.2019 21:22

Par godu valsts svētkiem restorāna “Tex-Mex” šefpavārs Kristaps Viesturs iesaka biezpiena kūku ar laimu un Latvijas mežos vāktām ogām, kas patīkamo vakaru padarīs vēl saldāku. Tā lieliski iederēsies svētku noskaņā un priecēs katrā savas valsts patriotā mītošo gardēdi.

Krabju nūjiņu RAFAELO 14.10.2019 09:52

Maiga un garda uzkoda, kas pēc skata atgādina Rafaelo. Šāda uzkoda lieliski grezno jebkuru svētku galdu, turklāt to var variēt, pievienojot savai garšas gaumei atbilstošus produktus un garšvielas.

Saldās ananasu krizantēmas 13.10.2019 19:24

Ananasu krizantēmas ir burvīgs gardums tām reizēm, kad gribas kaut ko saldu, bet ne treknu.

Miežu putraimu jeb bukstiņbiezputra 13.10.2019 08:15

Turpinām gatavot latviskus, sātīgus un garšīgus ēdienus. Šoreiz piedāvājam miežu putraimu biezputru, ko mani vecvecāki dēvēja par bukstiņbiezputru.

FRĪ kartupeļi cepeškrāsnī 12.10.2019 20:43

Šī recepte patiks tiem, kas cenšas izvairīties no treknas pārtikas lietošanas uzturā. Cepeškrāsnī gatavoti FRĪ garšos itin visiem, bet sevišķi tos novērtēs bērni. Kartupelīši izdodas gardi un kraukšķīgi, bet galvenais- tiek gatavoti bez taukvielām.

Aromātiskie liellopu gaļas un pupiņu salāti 12.10.2019 09:37

Aromātiski un sātīgi - bez attiecīgā noformējuma baudāmi arī citreiz, ne tikai Helovīnos.

Teļa gaļa ar sēnēm 11.10.2019 20:34

Šim ēdienam var izmantot jebkuras sēnes, taču vislabāk tas garšos ar pavisam nesen pašu lasītām.

3 viegli pagatavojamas ātrās kūkas 11.10.2019 14:27

Vaniļas cukurs ar dabisko vaniļu ir šķietami vienkāršs, taču ļoti parocīgs produkts, kas sniedz iespēju ikvienā virtuvē papildināt ēdienus ar šo dabisko garšvielu ātri, ērti un noturīgā kvalitātē.

Borjomi turpina savus jauninājumus un tagad pieejams jaunajā dizainā 11.10.2019 11:44

Šogad IDS Borjomi International turpina savus jauninājumus un zīmola drosmīgā daba tagad atspoguļojas Borjomi minerālūdens jaunajā dizainā. Pazīstamais iepakojums ir pārveidots, mainot etiķešu formu un vāciņa izskatu. Pat leģendārais logotips ir kļuvis izteiksmīgāks un mūsdienīgāks.

Laša marinēšana 5 minūšu laikā 11.10.2019 11:36

Marinētas laša šķēlītes pieder ātri gatavojamo uzkodu kategorijai, kad nepieciešams uz galda likt ko smalkāku.

Īpašais zemeņu ievārījums 10.10.2019 20:57

Šis ir viens no maniem iemīļotākajiem ievārījumiem. Ar ko tas ir tik īpašs? Ar garšu, ko tam piešķir konjaks un Dansukker vaniļas cukurs ar dabisko vaniļu. Ar doto daudzumu var piepildīt apmēram 4 puslitra burciņas.

Baltās šokolādes želejas deserts ar pikantajām zemenēm 10.10.2019 16:45

Kārdinošs baltās šokolādes desrts, kas pats kūst mutē un pikanti saldas zemenes- tas ir viss, kas nepieciešams mazai laimītei.

Sarkanā dārzeņu zupa ar cūkas ribiņām 10.10.2019 09:51

Kaut kas līdzīgs borščam un tomēr nav borščs, jo šajā zupā neliekam ne kāpostus, ne pupiņas.

Biešu salāti 09.10.2019 21:25

Ēdieni no sarkanajām galda bietēm ir izdevīgi un lēti, turklāt ļoti veselīgi.

Klimpas vai knēdeļi austriešu gaumē 09.10.2019 14:27

Šis ēdiens atrodams praktiski katrā austriešu un bavāriešu viesu mājas ēdienkartē. Servētas ar vistas vai liellopu gaļas buljonu un pārkaisītas ar maurlociņiem, klimpas bauda kā pirmo ēdienu.

Rabarberu čatnijs 08.10.2019 19:21

Šādi pagatavotu rabarberu čatniju var sapildīt nelielās burciņās un uzglabāt ledusskapī ilgāku laiku. Tā ir lieliska piedeva gaļas ēdieniem.

Taupīgas saimnieces virtuve. Pelmeņu plācenīši 08.10.2019 13:00

Nevarētu teikt, ka esam pelmeņu cienītāji, tomēr dažreiz tos uzvāram. Ja paliek pāri, tad nākamajā dienā nu noteikti vairs negribas tos ēst, taču arī laukā mest žēl... un arī grēks ēdienu izmest (kā teica mana vecmāmiņa). Ko darīt?
Uzcept plācenīšus! Garšo daudz labāk, nekā paši pelmeņi.

Tradicionālā ābolu plātsmaize 07.10.2019 16:48

Lai arī pavasaris, kā zināms, nav ražas laiks, taču Latvijā āboli ir cauru gadu – ja ne kokos, tad noteikti vismaz pagrabos, veikalos un tirgos, tāpēc visās sezonās var tīkami iesmaržināt virtuvi un pacienāt mīļos ar gardām ābolu plātsmaizēm.

11 mazie noslēpumi, kā izvārīt garšīgu zupu 07.10.2019 13:23


Šķiet, kas tur ko neuzvārīt zupu! It kā jau viss darās vienkārši, un tomēr garšīgai zupai ir savs noslēpums, kuru diemžēl mūsdienās daudzi nezina. Ir pat kafejnīcas, kurās otrie ēdieni ir garšīgi, taču zupas... diezgan bezgaršīgas vai arī garšo visas vienādi- pēc vegetas. Ko darīt, lai zupa kļūtu par vienu no gardākajiem ēdieniem? Tavavirtuve.lv atklāj jums gardas zupas noslēpumu.

Selgas cepumu torte ar biezpienu un augļiem 07.10.2019 08:17

Lai arī cik izsmalcinātas un neparastas kūkas ik pa laikam gatavotu, tomēr atkal un atkal atgriežos pie visparastākās Selgas cepumu tortes, kura nu jau vairākus gadu desmitus pelnīti ieņem godpilnu vietu uz kūku pjedestāla. Šīs tortes noslēpums, droši vien, meklējams ne tikai tās pagatavošanas vienkāršībā, bet arī izcili sabalansētajā garšā, kas pateicoties, cepumu kvalitātei, veidojas praktiski jebkurā produktu salikumā. Šoreiz to gatavoju kā biezpiena torti.

Tomātu un siera kūka 06.10.2019 10:53

Apmēram 6 porcijas

Ribiņas sarkanvīna un medus mērcē 05.10.2019 10:23

Kraukšķīgas, taču vienlaikus maigas un sulīgas- tādas ir sarkanvīna un medus mērcē gatavotas ribiņas, kas lieliski garšos gan ar maigiem salātiem, gan arī ar mums tik iemīļotajiem kartupelīšiem. Turklāt tās pasniedzamas kā ikdienā, tā arī svētkos.

Pikantais sakņu sautējums 04.10.2019 21:24

Ļoti spēcinošs un sātīgs sautējums, kas lieliski iederēsies uz tava galda jebkurā gadalaikā. Atkarībā no sezonas, to var gatavot no jaunajiem vai rudens perioda dārzeņiem. Izpildījums mainīsies, taču garša jebkurā gadījumā būs perfekta.

Ķirbju zupa ar jasmīnu rīsiem 04.10.2019 11:29

Saulaina zupiņa saulainiem cilvēkiem. Pagatavo to dienā, kad ilgojies pēc siltuma un veselīga sāta. Šajā zupiņā savienojas tik daudz garšu un aromātu, ka tā iepriecinās ikvienu, kas to nobaudīs.

Liellopu gaļa franču gaumē 03.10.2019 18:20

Šādi pagatavota liellopa gaļa būs kas jauns jūsu garšu pasaulē. Taču francūži zina, kā pārsteigt ikviena garšas kārpiņas, brīžiem savienojot pat šķietami nesavienojamo. Turklāt neskopojoties ne ar garšvielām, ne ēdiena sastāvdaļām, ne ieguldīto laiku tā pagatavošanā. Mums atliek vien sekot viņu piemēram, gatavot un baudīt.

Kazas siera semifreddo ar ananasiem un lazdu riekstiem 02.10.2019 15:17

Piedāvā restorāna "Academy" šefpavārs Vjačeslavs Novickis

Ar plaušām pildītas plānās pankūkas 02.10.2019 07:19

Domāju, ka liela daļa no jums nekad nav dzirdējuši par šādu pankūku pildījumu un vēl lielāka daļa nekad tās nav nobaudījuši. Pat biezās pavārgrāmatās, kur šķiet, ir visi iespējamie pankūku varianti, šīs receptes nav. Bet tai pat laikā ar plaušām pildītas pankūkas ir viens no mūsu senču gardumiem.

Sāļā torte Venēcija 01.10.2019 16:32

Ne vienmēr, klājot svētku galdu, uz tā jāliek saldumi. jo reizēm taču tos nemaz nekārojas. Toties kāda sāļā kūka būs īsti vietā un laikā.

Burkānu ruletītes ar laša pildījumu 01.10.2019 10:46

Dārzeņi, protams, iekļaujami ēdienkartē ikvienā gadalaikā, taču rudens ir īstā sezona, lai gatavotu gardas receptes no burkāniem, ķirbjiem un bietēm. Mēs iesakām izmēģināt krāsainās dārzeņu ruletes, kas lieliski garšos gan brokastu, gan vakariņu reizē, kā arī noderēs tiem, kas pusdienas ņem līdzi uz darbu trauciņā. Gatavot šādas ruletītes varat no visdažādākajiem dārzeņiem vai pat no to sajaukuma, tādējādi iegūstot vēl interesantākas un krāšņākas uzkodas.

Cepts lasis ar sieru un šampinjoniem 30.09.2019 18:30

Šādi pagatavotu zivi var pasniegt gan aukstu, gan karstu un rotāt ar citroniem.

Karstie rudens salāti 30.09.2019 10:00

Piedāvājam laika pārbaudi godam izturējušu karsto rudens salātu recepti. Tā, pirmkārt, ir ātri pagatavojama, otrkārt, ir ļoti lēta, un treškārt - mazliet variējama būs gana laba gan veģetāriešiem, gan tiem, kuri ne dienu nevar iztikt bez gaļas.

Mežacūkas gaļas kotletes 29.09.2019 18:13

Gatavojot meža cūkas gaļu ir jāatceras, ka tā ir ne tikai jāķiploko un jāspeķo dāsnāk kā mājdzivnieka gaļa, bet ka to jēlu nedrīkst garšot, sāli un piparus pieberot ''uz aci'', bez tam gaļa ir termiski ilgāk jāapstrādā. Taču rezultāts ir izcils!

Valriekstu un plūmju torte 29.09.2019 14:04

Salds kārums taviem svētku brīžiem.

Ābolu un bumbieru rudens gardumi tavam galdam. 10 receptes 28.09.2019 21:34

Āboli un bumbieri- divi rudens laika gardumi, kas bagāti vitamīniem un ēdami ne tikai svaigā veidā.

Nākamā lapa