Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44), Fid:390, Did:0, useCase: 0



8 garšīgas klasiskas marinādes. Receptes grilēšanai

Drukāt
8 garšīgas klasiskas marinādes. Receptes grilēšanai
Receptes grilēšanai.

Piedāvājam 8 garšīgas marinādes receptes, ko izmantot, lai sagatavotu gardus marinētus produktus grilēšanai. Grilēšanai iesakām pamēģināt ne tikai gaļu, bet arī jūras produktus. Tāpat arī izmēģināt gan klasiski ierastās, gan kādas no jaunām un modernām garšu sajūtām.

Klasiska marināde cūkgaļas kakla karbonādes šašlikam

4 porcijas

Sastāvdaļas
1,2 kg kakla karbonādes

Marinādei
6 ēd. kar. Dansukker Tumšā cukura sīrupa
apelsīnu sula no 3 apelsīniem
1.5 ēd. kar. smalkā jūras sāls
30 g (1 saišķītis) svaiga koriandra
1 ēd. kar. sausa, sasmalcināta koriandra
2 sīpoli
2 cili pipari
50 ml augu eļļas

Gaļu sagriež vienādos gabalos. Cukura sīrupu uzsilda kopā ar apelsīnu sulu, pievieno pārējās sastāvdaļas, pārlej gaļai un atstāj marinēties 24 stundas.

Receptes autors - Lauris Aleksejevs

Marinētas BBQ cūkgaļas ribiņas

4 porcijas

Sastāvdaļas
1,3 kg cūkgaļas ribiņu

Marinādei
1 sīpols
4 ķiploka daiviņas
100 ml augu eļļas
3 ēd. kar. tomātu pastas
citronu sula no 1 citrona
150 ml gaišās sojas mērces
5 ēd. kar. Dansukker Zeltainā cukura sīrupa

Sīpolu un ķiploku notīra un sakapā. Katliņā uzkarsē eļļu, pievieno sasmalcinātās garšvielas un apcep. Pievieno tomātu pastu, citronu sulu, sojas mērci un cukura sīrupu un visu uzvāra. Gatavo marinādi pārlej ribiņām un marinē 24 stundas. Cep uz grila vidējā karstumā, lai nepiedeg.

Receptes autors - Lauris Aleksejevs

Grilētas ribiņas

4 porcijas

Sastāvdaļas
1,5 kg rupji sagrieztu ribu

Marinādei
100 g Dansukker Dzidrā cukura sīrupa
50 g rapšu eļļas
1 rīvēta vai spiesta ķiploka daiviņa
½ g safrāna
1 tējk. rupjā sāls
½ tējk. melno piparu

Traukā samaisa sīrupu ar eļļu un ķiploku. Piestā saberž pulverī safrānu un sāli. Marinādei pievieno garšvielas. Ribas apsmērē ar marinādi un ieliek ledusskapī uz vismaz 2 stundām.

Grillētas cūkas ribiņas vai broilera stilbiņi

2 porcijas

Sastāvdaļas
apm. 1 kg plānu cūkas ribiņu vai 6 broilera stilbiņi

Grila marinādei
puse sarīvēta sīpola
10 Dansukker brūnie cukura graudi
2 tējk. Dižonas sinepju
2 ēd. kar. vīna etiķa
2 ēd. kar. sojas mērces
2 ēd. kar. aprikožu marmelādes
1/2 tējk. sāls
šķipsna kajēnas piparu

Sajauc kopā visas marinādes sastāvdaļas un pavāra. Ļauj, lai atdziest. Ieliek krāsnī sasildīties līdz 175°C.
Ieziež gaļu ar marinādi, liek uz restītēm. Apgriež gaļu pēc kādām 5 minūtēm un no jauna ieziež ar marinādi.

Atkārto to pašu pāris reizes, kamēr gaļa ir gatava.

Garda vistas fileja

4 porcijas

Sastāvdaļas
600-700 g vistas filejas

Marinādei
100 ml baltvīna
50 ml rapšu eļļas
1 ēd. kar. Dansukker vaniļas cukura ar dabisko vaniļu
2 ēd. kar. vistas buljona
Norīvēta miziņa no puscitrona
Krietna šķipsna balto piparu

Visas marinādes sastāvdaļas sajauc kopā biezā pārtikas maisiņā. Ieliek vistas filejas un maisiņu cieši noslēdz. Maisiņu labi sakrata, lai marināde pilnībā pārklāj vistas gabalus. Tur ledusskapī vismaz 2 stundas. Tad vistas filejas ir gatavas cepšanai.

Saldskābā čili marināde

Sastāvdaļas
2 sarkanās paprikas
10 ķiploku daiviņas
50 ml baltvīna etiķa
250 ml Dansukker baltā smalkā cukura
100 ml ūdens
1 tējk. kajēnas piparu

Noskalo paprikas un izņem sēklotnes. Saspiež ķiploku daiviņas. Ieliek maisījumu katlā un pievieno pārējās sastāvdaļas. Vāra marinādi 2 minūtes.
Gaļu, putnu gaļu vai zivi patur marinādē vismaz 30 minūtes.

Laima un ķimeņu marināde

Sastāvdaļas
2 tējk. saspiesta ķiploka
2 tējk. sasmalcinātu ķimeņu
2 tējk. kaltēta oregano (raudenes)
1 ēd. kar. Dansukker niedru cukura „Demerara”
1 1/2 tējk. jūras sāls
1 tējk. samaltu piparu
3 ēd. kar. laima sulas
3-4 ēd. kar. olīveļļas

Samaisa visas sastāvdaļas.
Gaļu, putnu gaļu vai zivi patur marinādē vismaz 30 minūtes.

Sezama marināde

Sastāvdaļas
2 tējk. saspiestu ķiploku
1 tējk. čili pulvera
1 ēd. kar. Dansukker niedru cukura „Demerara”
3 ēd. kar. sojas mērces
1 ēd. kar. sezama eļļas
2 ēd. kar. grauzdētu sezama sēkliņu
2 ēd. kar. etiķa
2-3 ēd. kar. augu eļļas

Sajauc visas sastāvdaļas.
Gaļu, putnu gaļu vai zivi patur marinādē vismaz 30 minūtes.

Lai garda vasara!

Tev jābūt autorizētam,