Aizdedziet grilu! Receptes grilēšanai

Drukāt

Gari, silti vakari un grils. Šīs divas lietas raksturo latviešu vasaru. Grilē mājās vai ņem grilu līdzi piknikā. Nevienam nav jāstāv virtuvē pie plīts, jo pie grila var darboties visi. Cepšanai uz grila der viss – gaļa, zivis un dārzeņi.

Aizdedziet grilu! Receptes grilēšanai

Uz iesma cepta vistas fileja ar pupiņu salātiem
4 porcijas

Sastāvdaļas
500-600 g vistas filejas

Marinādei
2 ēdamkarotes eļļas
2 ēdamkarotes Dansukker Zeltainā cukura sīrupa
1/2 ēdamkarotes sojas mērces
1/2 tējkarotes čili pastas "Sambal Oelek"
1 smalki sakapāta ķiploka daiviņa

Pupiņu salātiem
1 kārbiņa sarkano pupiņu
1 kārbiņa melno pupiņu
200 ml kubiņos sagrieztu gurķu bez sēklām
1-2 kubiņos sagriezti tomāti bez sēklām
1 sasmalcināts sarkanais sīpols
100 ml rupji sagrieztu platlapu pētersīļu
2 ēdamkarotes etiķa
1 ēdamkarotes Dansukker baltā smalkā cukura

Pagatavošana:

1. Sagriež vistas fileju gabaliņos un ieliek plastmasas maisiņā. Samaisa marinādes sastāvdaļas un pārlej gaļai. Ievieto iemarinēto gaļu uz 1-2 stundām ledusskapī, pēc tam uzsprauž filejas gabaliņus uz iesmiņiem un grilē tos.

2. Rūpīgi noskalo pupiņas un sajauc tās ar pārējām sastāvdaļām. Ievieto maisījumu ledusskapī uz 2-3 stundām, lai garšas savilktos.

Garneļu iesmiņi ar laima sviestu
4 porcijas

Sastāvdaļas:
24-48 notīrītas garneles, skaits atkarīgs no to lieluma
8 koka iesmiņi

Garšvielu sviestam
150 g sviesta
50 ml sausa baltvīna
1 laima sula un miza
1 tējkarotes Dansukker niedru cukura "Demerara"
1 ēdamkarotes sarīvētu sīpolu

Pasniegšanai
laims
pētersīļi vai koriandrs

Pagatavošana:

1. Pagatavo garšvielu sviestu, sajaucot sviestu ar baltvīnu, laimu, niedru cukuru un sīpoliem. Darbu veic, izmantojot mikseri. Uzdur garneles uz iesmiņiem. Noklāj garneles ar garšvielu sviestu un ievieto tās uz 1 stundu ledusskapī.

2. Grilē 1 minūti no katras puses. Novieto garneles uz siltiem šķīvjiem kopā ar atlikušo garšvielu sviestu, laima šķēlītēm, pētersīļiem vai koriandru.

Saldskāba marināde vistas gaļai
4 porcijas

Sastāvdaļas:
1 smalki sagriezts sīpols
150 ml svaigi spiestas citrona sulas
50 ml Dansukker Zeltainā cukura sīrupa
1 ēdamkarote svaiga estragona
1 tējkarote sāls
1/2 tējkarote saberztu piparu

Pagatavošana:

1. Sajauc visas sastāvdaļas. Ievieto vistas gaļu, piemēram, stilbiņus, šajā marinādē uz 2-3 stundām.

2. Pēc marinēšanas vistas gaļu grilē vai cep.

Glazēti laša iesmiņi
4 porcijas

Sastāvdaļas
400-600 g laša filejas
200 g lielas, notīrītas garneles
sāls, pipari
2 ēdamkarotes eļļas
koka iesmiņi

Glazūrai
1-2 ēdamkarotes smalki sagriezta bazilika
1 citrona sula
50 ml Dansukker Dzidrā cukura sīrupa
1/2 tējkarote čili pastas "Sambal Oelek"

Garšvielu sviestam
75 g sviesta
1 ēdamkarote smalki sagrieztu diļļu
1 ēdamkarote smalki sagriezta bazilika
1 ēdamkarote smalki sagrieztu pētersīļu
1 ēdamkarote smalki sarīvētas citrona mizas
1 tējkarote Dansukker pūdercukura

Pagatavošana:

1. Sāk ar garšvielu sviestu: sajauc visas sastāvdaļas. Izveido no pagatavotā garšvielu sviesta ”desu” vai arī, izmantojot konditorejas maisiņu, izspiež sviesta ”rozes” un līdz ēdiena pasniegšanai ievieto tās ledusskapī.

2. Pagatavo glazūru: sajauc visas sastāvdaļas katliņā un maisījumu uzvāra. Sagriež lasi lielākos kubiņos. Uzdur laša gabaliņus un garneles uz koka iesmiņiem. Pārkaisa tos ar sāli un pipariem. Pārsmērē iesmiņus ar eļļu un grilē 6-7 minūtes.

3. Pārsmērē iesmiņus ar glazūru un grilē vēl pāris minūtes.

4. Novieto iesmiņus uz šķīvjiem un pārlej ar atlikušo glazūru. Ēdienu pasniedz ar piedevām: vārītiem kartupeļiem, lapu salātiem, tomātiem, citronu un garšvielu sviestu.

Grilētas vīģes
4 porcijas

Sastāvdaļas

4 svaigas vīģes
100 g zaļā pūdētā siera
8 šķēles auksti kūpināta šķiņķa
4 ēdamkarotes Dansukker Zeltainā cukura sīrupa
100 ml sarkanvīna

Pagatavošana:

1. Maisot vāra sarkanvīnu un sīrupu katlā, līdz puse no tā ir iztvaikojusi.

2. Sagriež vīģes uz pusēm. Sagriež sieru 8 gabaliņos un pa gabaliņam novieto uz katras vīģes pusītes.

3. Novieto uz grila foliju un uz tās izvieto vīģes. Grilē vīģes, līdz siers sāk kust.

4. Novieto vīģes uz šķīvjiem un uz katras no vīģēm uzliek šķiņķa šķēlīti. Apslaka vīģes ar ”sarkanvīna sīrupu”.

Āzijas ingvera marināde
4 porcijas

Sastāvdaļas
50 ml eļļas
50 ml Dansukker Dzidrā cukura sīrupa

1-2 tējkarote svaiga, smalki sarīvēta ingvera
1 naža gals malta koriandra
1/2 tējkarote rupji maltu piparu
50 ml sojas mērces

Pagatavošana:

Sajauc visas sastāvdaļas. Vistas gaļu vai cūkgaļu pāris stundas pirms cepšanas/grilēšanas marinē šajā marinādē.

Tev jābūt autorizētam,