Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44), Fid:273, Did:0, useCase: 0



Kā pagatavot pieneņu vīnu

Redakcija
Redakcija

Pavisam neparasts, savdabīgs, bet ļoti garšīgs un pat veselīgs, ir no pienenēm gatavots vīns. Izmēģiniet!

Nepieciešams:

3 kg pieneņu ziedu
100 g rozīņu
1,5 kg cukura
1 apelsīns
1 citrons
5 g vīna rauga
3 l verdoša ūdens

Pagatavošana:

1. Pieneņu ziedus liek traukā, pārlej ar 1 litru verdoša ūdena un atstāj uz divām dienām nostāvēties.

2. Pēc 2 dienām izvilkumu no pienenēm nokāš citā traukā, pieneņu ziedus nospiež.

3. 2 litriem verdoša ūdens pievieno cukuru, apelsīna un citona sulu, rozīnes un vīna raugu, kā arī pieneņu izvilkumu. Visu samaisa, pārklāj ar marli un atsāj uz 2- 3 dienām uzrūgt.

4. Tad vīnu uzmanīgi nolej tā, lai nogulsnes paliktu trauka dibenā. Vīnu iepilda lielā pudelē, uzliek "elpojošu korķi" vai gumijas cimdu, kurā uztaisa caurumiņu, kurā ievieto plastmasas trubiņu, kuras otrs gals ielikts ūdenī.

5. Kad vīns beidzis rūgt, to var saliet pudelēs un nolikt vēsā vietā uz 3 mēnešim nogatavināties.

Lai izdodas un labi garšo!