Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44), Fid:273, Did:0, useCase: 0



Konjaka kokteiļi vienmuļās ziemas un ierastās dzērienkartes atsvaidzināšanai

Drukāt

Aukstos ziemas vakaros daudziem vienīgā vēlme ir sasilt – daži sildās mājās, citi dodas pasēdēt ar draugiem restorānos, citi izvēlas karstu ballīti kādā no pilsētas klubiem. Lai arī kāds būtu izvēlētais vakara pavadīšanas veids, to var lieliski papildināt kāds sildošs dzēriens. Iecienītā naktskluba vecākā bārmene Liene Bukbārde atklāj – karstvīns, lai gan ziemā plaši iecienīts, īpaši pasēdēšanās mājās draugu lokā, klubos nemaz neesot tik pieprasīts – kokteiļi nezaudē savu popularitāti, lai kāds gadalaiks būtu ārpus kluba telpām. Liene dalās ar savām zināšanām un konjaka kokteiļu receptēm, kuras būs pa spēkam gan iesācējiem, gan arī būs interesants jaunums pieredzējušiem kokteiļu jaucējiem.

Konjaka kokteiļi vienmuļās ziemas un ierastās dzērienkartes atsvaidzināšanai

Konjaks kokteiļos - par spīti izplatītajiem mītiem, ka konjaku drīkst baudīt tikai tīrā veidā - nav nekas jauns. Konjaku miksēt un eksperimentēt ar dažādām dzērienu kombinācijām sāka jau 19. gadsimtā, bet tieši pēdējos gados konjaka kokteiļi sākuši iekarot savu vietu gan konjaka cienītāju, gan vieglāku dzērienu baudītāju vidū. Ziemā konjaka kokteiļi būs lielisks papildinājums vakaram – mierīgā pasēdēšanā patīkami sildīs, bet ballējoties būs laba alternatīva jau ierastajiem ruma vai degvīna kokteiļiem.

Pirms ķerties pie kokteiļiem, Liene Bukbārde iesaka nedaudz sagatavoties: “Lai pagatavotu kokteiļus tieši tādā veidā, ka paredzēts receptēs, būs nepieciešama bāra karote, kuru var aizstāt ar vienkāršu garāku karoti vai pat ēdamkaroti, kā arī viens no bārmeņu darba pamatinstrumentiem – šeikeris. To vari aizņemties no draugiem vai iegādāties pati – tie šobrīd viegli atrodami dažādos veikalos. Kā alternatīvu vari izmantot arī jebkuru garenāku slēdzamu trauku – kaut vai pudeli. Papildus noderēs smalcināts ledus, kuru viegli vari iegūt arī mājas apstākļos, piemēram, ietinot ledu tīrā dvielī un sadauzot to ar, piemēram, gaļas āmuriņu vai sasmalcinot ledu kvalitatīvā un jaudīgā blenderī.”

Hennessy Berry

Liene Bukbārde Hennesy Berry kokteiļus iesaka baudīt tiem, kuri iecienījuši arī ogu garšas. “Kokteiļus ar ogu garšām bieži vien izvēlas vīna cienītāji, jo īpaši ballītēs, kad vīna malkošana nešķiet atbilstoša valdošajai atmosfērai. Šo kokteili arī iesaku tiem, kuri, nezinot, ko pasūtīt, lūdz “uztaisīt ko garšīgu” – tā sastāvdaļas veido patīkamu garšu buķeti, kas garšos lielākajai daļai cilvēku. Ņemot vērā, ka no alkoholiskajiem dzērieniem tā sastāvā ir tikai konjaks, var nesatraukties par dažādu alkoholu jaukšanas sekām nākamjā rītā,” stāsta Liene.

Pagatavošanai būs nepieciešams:

Hennessy Very Special konjaks – 45 ml
Piparmētru lapiņas – 6 gab.
Brūnais cukurs – 1 ēdamk.
Aveņu sula – 15 ml
Avenes – 4 gab.
Laima sula (svaigi spiesta) – 7 ml
Ginger Ale limonāde– 7 ml
Sasmalcināts ledus

Dekoram:

Avenes – 2 gab.

Pagatavošana

Šeikerī ievieto visas sastāvdaļas, izņemot Ginger Ale limonādi. Pievieno sasmalcinātu ledu, aizpildot šeikeri līdz pusei.
Sastāvdaļas šeikerī spēcīgi sakratām aptuveni 10 sekundes. Sajaukto dzērienu kopā ar ledu lejam Highball glāzē (“ilgo dzērienu glāze”, derēs arī gana liela ūdens vai sulas glāze).
Piepildām glāzi līdz augšai ar smalcinātu ledu un pa virsu lejam Ginger Ale limonādi.
Visu viegli samaisām ar garu karoti.
Rotā ar avenēm.

Padoms! Izteiktākai garšai vari pievienot pilienu citrona bittera.

Hennessy Citrus

Tiem, kuri vēlas vienmuļos ziemas vakarus un savu dzērienkarti atsvaidzināt ar ko interesantu un vēl nebaudītu, Liene Bukbārde iesaka izmēģināt Hennessy Citrus – kokteili ar izteiktu garšu un vieglu citrusa aromātu. Tas lieliski atspirdzinās pēc kārtīgas izdejošanās ballītē un patīkami pārsteigs ikvienu tā baudītāju. “Kokteiļa garša tiešām ir neierasta, taču ļoti patīkama – cilvēki, kuri šo dzērienu pagaršo, lielākoties pēc tam vairs ne ar ko citu nevēlas bojāt tā atstāto pēcgaršu. Konjaks, citronu sula un sīrups – tā ir interesanta kombinācija, jo garšas īsti nesajaucas. Sākumā kokteiļa baudītājs jūt konjaka skarbumu, tad citrona svaigumu un beigās īsts pārsteigums ir saldais sīrups,” tā Liene Bukbārde.

Pagatavošanai būs nepieciešams:
Hennessy Very Special konjaks – 45 ml
Laims – ½ gab., sagriezts šķēlītēs
Cukura sīrups – 15 ml
Sasmalcināts ledus

Dekoram:

Apelsīna šķēlīte – 1 gab.

Pagatavošana

Saliekam sagrieztās laima šķēlītes Rocks glāzē (pazīstama arī kā Old Fashioned vai Latvijā – vienkārši viskija glāze). Pāri lej cukura sīrupu.
Viegli saspaida laimu ar piestalu vai, piemēram, ar naža spalu, lai izspiesta no tā sulu.
Piepildām 2/3 glāzes ar smalcinātu ledu, pa virsu lej Hennessy Very Special konjaku. Sajauc visas sastāvdaļas ar karoti.
Piepildām atlikušo vietu glāzē ar smalcinātu ledu.
Rotā ar apelsīna šķēlīti.

Hennessy Ginger

Ikviens kokteilis, kas ir svaigs un spirdzinošs, ir labi piemērots vasaras ballītēm, tomēr nedrīkst aizmirst, ka ballītes ziemā mēdz būt tik pat karstas, ja ne vēl karstākas kā vasarā un ka, nedaudz izmainot kokteiļa sastāvdaļas, kokteilis spēs arī sniegt patīkamu iekšēju siltuma kņudoņu aukstākā vakarā. “Hennessy Ginger kokteiļos, aizstājot vieglo un vasarīgo Ginger Ale limonādi ar garšas ziņā spēcīgāko un piesātināto ingvera alu, kokteilis iegūs pavisam jaunu garšu, kas sasildīs pat tad, ja kokteilim būs pievienots ledus,” rekomendē Liene
Bukbārde

Pagatavošanai būs nepieciešams:

Hennessy Very Special konjaks – 45 ml
Citronu sula – 20 ml
Cukura sīrups – 10 ml
Saplucinātas svaigu piparmētru lapiņas - 3
Ginger Ale limonāde (vai Ingvera alus) – 100 ml
Smalcināts ledus

Dekoram:
Piparmētras zariņš – 1 gab.

Pagatavošana

Visas sastāvdaļas, izņemot Ginger Ale limonādi (vai Ingvera alu) ievietojam šeikerī, kas līdz pusei pildīts ar smalcinātu ledu.
Sastāvdaļas intensīvi sakratām (aptuveni 10 sekundes)
Sajaukto dzērienu kopā ar ledu lejam Highball glāzē (garena glāze – derēs arī sulas vai ūdens glāze).
Piepildām glāzi ar smalcinātu ledu.
Pa virsu lejam Ginger Ale limonādi (vai Ingvera alu). Sastāvdaļas viegli samaisa ar garu karoti.
Dekorējam ar piparmētras zariņu.

Padoms! Lai piparmētras aromāts būtu izteiktāks, pirms pievienot kokteilim piparmētras zariņu, viegli to paberzē rokās!

Variāciju, kādās iespējams jaukt un baudīt konjaku, ir teju neskaitāmi daudz – tikai jāuzdrošinās eksperimentēt un izmēģināt jaunas garšas.

Tev jābūt autorizētam,