Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44), Fid:215, Did:0, useCase: 0



Karstvīna pagatavošana. 4 gardas receptes

Karstvīns ir dzēriens, bez kura, šķiet, nav iedomājami ziemas aukstie vakari un Saulgriežu svētku svinēšana. Mūsu mājās pieņemts karstvīnu gatavot pašiem, jo tādējādi var pievienot tik daudz garšvielu, kas apmierina personīgās garšas kārpiņas. Protams, ir mēģināts arī veikalā pirktais karstvīns, kuru atliek tikai uzkarsēt, tomēr reizēm tas sagādājis vilšanos ar savu nepilnīgo garšas buķeti. Tāpēc labāk gatavot pašiem, pie kam, neaizmirstot par bērniem. Arī viņiem var pagatavot bezalkoholisko karstvīnu.

Ābolu karstvīns

Nepieciešams:
Pudele sarkanvīna,
pāris āboli,
nedaudz pulverī samaltu mandeļu,
kanēlis,
cukurs.

Pagatavošana:
Ābolus sagriež šķēlītēs, apviļā cukurā un liek katliņā uz lēnas uguns karsēties. Kad cukurs izkusis, turpinot karsēšanu, pievieno vīnu un citas piedevas, karsē līdz gatavībai.

Apelsīnu karstvīns

Nepieciešams:
Pudele sarkanvīna,
pāris apelsīni,
kanēlis,
krustnagliņas,
cukurs.

Pagatavošana:
Apelsīnus sagriež ripiņās, liek katlā un nedaudz ar koka stampiņu saspaida, lai sāktu izdalīties sula. Tad ielej vīnu, pievieno visas piedevas un uzkarsē. Garšo burvīgi.

Baltvīna karstvīns

Nepieciešams:
Pudele baltvīna,
1 citrons,
cukurs,
kanēlis,
krustnagliņas.

Pagatavošana:
Citronu sagriež ripiņās, liek katlā, pārlej ar vīnu, pievieno visas citas piedevas un liek karsēties. Cukuru šim karstvīnam vajadzēs nedaudz vairāk kā iepriekš aprakstītajiem sarkanvīna karstvīniem.

Bezalkoholiskais karstvīns bērniem

Nepieciešams:
1 litrs upeņu sulas,
1 apelsīns,
kanēlis,
3-5 krustnagliņas,
gabaliņš ingvera.

Pagatavošana:
Apelsīnus sagriež ripiņās un apvārta cukurā, liek katlā un uz nelielas liesmas sāk karsēt. Pēc brīža pievieno upeņu sulu un visas citas piedevas, visu uzkarsē. Apelsīna ripiņas pēc tam var izmantot rotāšanai vai vienkārši apēst.
Garšo ļoti ne tikai bērniem, bet arī pieaugušajiem.