Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44), Fid:215, Did:0, useCase: 0



Atspirdzinošs ingvera un laima dzēriens

Karstajā, nogurdinošajā laikā piedāvājam gan noderīgas ziņas par ingveru, gan atspirdzinoša un uzmundrinoša dzēriena recepti.

- Ingvers ir sena Austrumu garšviela, kas ir arī viena no senākajām garšvielām, ko iepazina Rietumeiropas iedzīvotāji,

- Garšvielu iegūst no daudzgadīgā ingvera saknēm, to kultivē Indijā, Ķīnā, Japānā, Jamaikā, Āfrikā,

- Ingvera specifisko aromātu rada tā sastāvā esošās ēteriskās eļļas, bet dedzinošo, mazliet rūgteno garšu- asa viela gingerols,

- Tas, cik asa ir ingvera garša, atkarīgs no šķirnes, audzēšanas vietas un ražas novākšanas laika,

- Austrumu ēdienu gatavošana ir neiedomājama bez ingvera, un arī pie mums tas kļūst arvien populārāks,

- Asumam un pikantumam ingveru pievieno gaļas, zivju un dārzeņu ēdieniem, cepumiem un dzērieniem,

- Ingvers veicina gremošanu un rosina apetīti,

- Veikalos var iegādāties svaigas ingvera saknes, kaltētu, pulverī saberztu ingveru un cukursīrupā vārītus ingvera gabaliņus,

- Svaigu ingvera sakni ledusskapī var uzglabāt aptuveni mēnesi. To var arī sasaldēt un lietošanai nogriezt pa gabaliņam.

Nepieciešams:

1 l ūdens,
50 g ingvera saknes,
2 ēdk. medus,
1 ēdk. piparmētru tējas,
2 laimi,
1 citrons.

Pagatavošana:

Ingveru nomizo un sagriež plānās šķēlītēs. Uzvāra piparmētru tēju. Karstu to pārlej sagrieztajam ingveram, ļauj ievilkties. Atdzisušam dzērienam pievieno 1 laima, citrona sulu un medu. Otru laimu sagriež šķēlītēs un liek dzērienā.
.