Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44), Fid:202, Did:0, useCase: 0



Saldējums ar tulpju ziedu sīrupu

Vai zinājāt, ka arī tulpes ir ēdami ziedi? Tās lieliski garšo kopā ar saldējumu, turklāt ir burvīgi saldēdiena trauciņi, par kuriem parūpējusies pati Māte Daba.

Nepieciešams:

Pasniegšanai:
4 tulpju ziedi bez putekšņlapām
400 g saldējuma
4 ēdamkarotes tulpju sīrupa

Tulpju sīrupam:
2 glāzes cukura
1 glāze ūdens
divu tulpju ziedlapiņas

Pagatavošana:

1. Katliņā ielej ūdeni un ieber cukuru. Uz vidējas liesmas, ik pa brīdim apmaisot, karsē, līdz cukurs izšķīdis.

2. Traukā ieliek tulpju ziedlapiņas, pārlej ar karstu sīrupu un ļauj nostāvēties 30-40 minūtes. Tad sīrupu nokāš, iepilda pudelē vai burciņā un ļauj atdzist. Atdzisušu var uzglabāt ledusskapī līdz 2 mēnešiem.

3. Katrā tulpju ziedu kausiņā liek saldējuma bumbu, pārlej ar tulpju sīrupu un rotā ar svaigām ogām. Pasniedz nekavējoties.

Lai labi garšo!