Zemeņu zupa ar šampanieti

Drukāt

Veiksmīgas darba dienas nogalē piedāvājam nobaudīt atspirdzinošu desertu, kas noteikti uz galda iederēsies arī svētku reizēs.

Zemeņu zupa ar šampanieti

Nepieciešams:

750 g zemeņu,
1-2 ēdamkarote pūdercukura,
100 g biskvīta tortes pamatnes (nopērkamas lielveikalos),
1/4 l sausā šampanieša.

Pagatavošana:

1.Zemenes nomazgā, nosusina un sagriež nelielos gabalos, tad viegli sablendē.

2. Biskvītu sagriež garenās strēmelēs vai mazos kubiņos un cepeškrāsnī viegli apcep.

3. Pirms pasniegšanas zemeņu biezenim pielej atdzesētu šampanieti un samaisa.

4. Zupu lej škīvjos, pārkaisa ar biskvīta gabaliņiem.

Ja nelieto alkoholu, zupu var pagatavot ar gāzētu minerālūdeni un citronu sulu.

Labu apetīti!

Tev jābūt autorizētam,