Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44), Fid:202, Did:0, useCase: 0



Citronu un aveņu tiramisu

Nedaudz savādāka variācija par tiramisu – vasarīga un ar izteiksmīgu citronu garšu.

Nepieciešams:

200 ml stipras kafijas
100 g „Dāmu pirkstiņu”

krēmam:
360 g „Rasa” krēmsiera ar citronu
10 g vaniļas cukura
4 ēd.k. cukura
2 olu dzeltenumi

dekorēšanai:
150 g aveņu vai melleņu

Pagatavošana:

Lēzenā traukā ielej kafiju, lai tā atdziest.

Citā bļodā liec krēmsieru, pievieno abu veidu cukurus un puto 1 minūti, līdz masa ir krēmīga. Tad pievieno olu dzeltenumus un puto, līdz masa ir krēmīga.

Kafijā iemērc „Dāmu pirkstiņus” un izkārto katras glāzes pamatnē. Uzliec krēmu, tad liec vēl vienu kārtu „Dāmu pirkstiņu”, ko pirms tam ātri iemērc kafijā. Pēc tam atkal liec krēmu. Dekorē ar avenēm vai mellenēm. Liec ledusskapī uz apmēram 4 h un pasniedz.

Autors: Signe Meirāne