Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44), Fid:202, Did:0, useCase: 3


Garšīgas saldējuma receptes

Piedāvājam dažādas saldējuma receptes veldzei šai karstajās dienās.

Vaniļas saldējums

Sastāvdaļas: 3 olu dzeltenumi, 90g cukura, 3,5dl svaiga piena, 2dl krējuma, 1 olbaltums, vaniļas standziņa (pēc garšas).

Pagatavošana: Sajauciet olu dzeltenus ar cukuru uz sautējamās pannas. Tajā pašā laikā uzsildiet pienu, pievienojot tam vaniļas standziņu, kas pārgriezta visā tās garumā. Neuzvāriet pienu. Ja lietojat vaniļu, ar nazi saskrāpējiet vaniļas sēkliņas pienā.
Lēnām ielejiet silto pienu olu dzeltenumu un cukura maisījumā, rūpīgi izmaisiet. Sildiet maisījumu uz nelielā karstumā, rūpīgi maisiet, līdz maisījums iegūst krēma konsistenci. Uzlieciet pannai vāku un ļaujiet atdzist.
Izkāsiet maisījumu un pievienojiet tam viegli saputotu olbaltumu. Ievietojiet maisījumu saldējuma gatavošanas ierīcē.

Kokosriekstu saldējums

Sastāvdaļas: 150g svaiga kokosriekstu mīkstuma vai 100g kaltēta kokosrieksta, 3dl svaiga piena, 1dl krējuma, 100g cukura, 1 olbaltums.

Pagatavošana: Blenderī sasmalciniet kokosriekstu un piejauciet tam 1dl silta piena.
Ļaujiet tam 10 minūtes ievilkties, tad izkāsiet caur drānu, izspiediet labi, lai iegūtu kokosriekstu eļļu. Uzsildiet atlikušo pienu, ieberiet tajā cukuru, gaidiet līdz tas izkusis. Sajauciet abus piena maisījumus un ļaujiet atdzist. Sajauciet to ar krējumu un olbaltumu un ielieciet saldējuma ierīcē.

Zemeņu saldējums

Sastāvdaļas: 400g zemeņu, 100g cukura, 1dl krējuma, ½ olbaltuma.

Pagatavošana: Uzsildiet pusi no krējuma un izšķīdiniet tajā cukuru. Blenderī sasmalciniet zemenes un izkāsiet tās caur sietu, lai izņemtu sēkliņas. Sajauciet zemenes ar krējumu un olbaltumu, un putojiet to visu saldējuma ierīcē.

Šokolādes saldējums

Sastāvdaļas: 2 olas, 300g krējuma, 300dl piena, 125g cukura, 1 tējkarote augstākās kvalitātes kviešu miltu, 110g šokolādes (izkausētas), 1 tējkarote vaniļas esences, 1 šķipsna sāls, 2 tējkarotes nesaldināta kakao pulvera.

Pagatavošana: Pienu un miltus sildiet sautējamā pannā, uzmanīgi maisiet, lai nerastos sabiezējumi. Pievienojiet izkausētu šokolādi un kakao pulveri, noņemiet no siltuma avota un pievienojiet vaniļas esenci. Saputojiet olas ar cukuru, pievienojiet sāli. Kad iegūta stingra konsistence, ievietojiet to šokolādes maisījumā, labi izmaisiet.
Sildiet to visu uz lēnas uguns, tad ļaujiet atdzist 30 minūtes. Saputojiet krējumu ar 2 ēdamkarotēm cukura, pievienojiet to iepriekš iegūtajam maisījumam. Visu maisījumu ievietojiet saldējuma ierīcē, putojiet 30 minūtes.

Raksts tapis sadarbībā ar shoplv.lv

     [+] [-]

, 2011-03-16 16:43, pirms 13 gadiem
MAN ĻOTI GARŠO SALDĒJUMI.ES BEZ SALDĒJUMA NEVARU IZTIKT NEKAD.

     [+] [-]

, 2011-08-25 13:27, pirms 13 gadiem
kas ir dl?

     [+] [-]

, 2012-08-29 17:27, pirms 12 gadiem
wtf ir DL??