Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44), Fid:202, Did:0, useCase: 0



Ievārījuma kēkss

Jaunie ievārījumi jau savārīti, bet pērnie vēl nav apēsti? No ievārījumiem var gatavot gan mērces, gan uzpūteņus, un īpaši lielisks ir kēkss, kura cepšanai var izmantot pat mazliet ierūgušu ievārījumu.

Nepieciešams:

1 glāze ievārījuma,
1 tējk. sodas,
1 glāze kefīra,
1/2 glāze cukura,
2 olas,
2,5 glāzes miltu,
1/2 tējk. malta kanēļa,
1 tējk. pūdercukura.

Pagatavošana:

Bļodā sajauc ievārījumu ar sodu un uz aptuveni 5 minūtēm noliek malā. Olas saputo ar cukuru, tad pievieno ievārījumam. Pielej kefīru, samaisa. Nepārtraukti maisot, iesijā miltus un kanēli. Mīklu liek ietaukotā veidnē, to var izklāt ar cepamo papīru. Cep 200 grādu temperatūrā aptuveni 30 minūtes. Kēksa gatavību pārbauda ar koka irbulīti. Ja nekas nelīp, tad kēkss ir gatavs. Mazliet padzesētu kēksu izgāž no veidnes un pārkaisa ar pūdercukuru.

Labu apetīti!

     [+] [-]

, 2010-09-24 21:17, pirms 9 gadiem
Cik lielā veidnē cept?

     [+] [-]

, 2010-09-25 08:24, pirms 9 gadiem
Es parasti izmantoju standarta keksa veidni, kura piepildās ar receptē paredzēto produktu daudzumu.