Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44), Fid:202, Did:0, useCase: 0


Jāņogu un burkānu sulas uzpūtenis

Redakcija
Redakcija

Jāņogu un burkānu sulas uzpūtenis
Gatavoja: Iveta Apškrūma
Foto: Dace Vilkāja

Gaisīgs, gards un vasarīgs saldais ēdiens. Pie kam šis ir veids, kā iegūt sev labumu no vērtīgā dārzeņa- burkāna, ja nelietojat to svaigā veidā.

Nepieciešams:

2 glāzes sarkano jāņogu,
300 ml. burkānu sulas,
puslitrs ūdens,
1/2 glāze mannas putraimu,
cukurs pēc garšas.

Pagatavošana:
Katliņā ieber jāņogas, pievieno cukuru un ielej ūdeni. Liek vārīties. Kad ūdens uzvārījies, pielej burkānu sulu un vēlreiz visu uzvāra, tad samazina liesmu un nepārtraukti maisot, lēnām un vienmērīgi ber iekšā mannas putraimus. Vāra uz mazas liesmas aptuveni 5-8 min, līdz putraimi uzbrieduši. Tad katlu noņem no uguns un noliek, lai nedaudz atdziest. Padzisušu ar mikseri uzputo. Jāputo tik ilgi, līdz gatavā masa maina krāsu (paliek gaišāka.)
Gatavu uzpūteni pasniedz ar pienu.