Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44), Fid:202, Did:0, useCase: 0



Mango cepumi

Redakcija
Redakcija

Nerafinētais, kristāliskais cukurs "Demerara" piešķir cepumu mīklai skaistu zeltainu nokrāsu, bet virskārtas glazūrai - karameļu garšu.

Sastāvdaļas:
Apmēram 25 cepumiem

Mīklai
300 ml kviešu miltu
100 g sviesta vai margarīna
50 ml Dansukker niedru cukura „Demerara”
1 ola

Glazūrai
100 g mandeļu
50 g sviesta vai margarīna
2 olas
100 ml Dansukker niedru cukura „Demerara”

Želejai
200 g mango biezeņa
200 ml Dansukker želejas cukura „Multi”

Pagatavošana:

1. Samaisa kopā mīklas sastāvdaļas un liek mīklu uz 1 stundu ledusskapī.

2. Izrullē mīklu 25 x 25 cm lielā taisnstūrī. Liek to platā, šaurā cepešplātī.

3. Sagatavo glazūru: mandeles sadrupina, sviestu (vai margarīnu) izkausē. Olas un niedru cukuru uzkuļ gaisīgās putās un pievieno tām mandeles un izkausēto sviestu (vai margarīnu).

4. Ar sagatavoto glazūru apsmērē mīklas taisnstūri. Cep krāsns vidusdaļā 175°C apmēram 20 minūtes.

5. Katliņā samaisa želejas cukuru ar mango biezeni, uzvāra un pavāra 30 sekundes. Pārsmērē kūku ar želeju. Sagriež 25 taisnstūrīšos.