Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44), Fid:202, Did:0, useCase: 3


Tvaikots biezpiena mannas pudiņš ar vaniļas-citronu mērci

Tvaikots biezpiena mannas pudiņš ar vaniļas-citronu mērci
Tvaikots biezpiena mannas pudiņš ar vaniļas-citronu mērci

Tvaikota biezpiena-mannas pudiņu pasniedz ar vaniļas-citrona mērci. Šķīvi dekorē ar āboliem, kivi, sarkanajām vīnogām un pēdercukuru.
Labu apetīti!

Nepieciešams:
2 personām

Biezpiena- mannas pudiņam:
100 g krāsainas marmelādes
250 g biezpiena
2 olas
2 ēdamkarotes mannas
100 g piena
2 ēdamkarotes cukura
1ē damkarote vaniļas cukura
1 ēdamkarote sviesta

Vaniļas- citrona mērcei:
1 olas dzeltenums
3 ēdamkarotes cukura
1 ēdamkarote citrona sulas
150 g piena
1/2 tējkarote vaniļas cukura.

Dekorēšanai:
100 g kivi
170 g vīnogas
300 g ābolu
150 g pūdercukura

Pagatavošana:

1. Pienu uzvāra, maisot ieber izsijātu mannu, vāra 5-6 minūtes, kamēr iegūst pusšķidru biezputru, tad to atdzesē.

2. Olu baltumu atdala no dzeltenuma, dzeltenumu saputo ar cukuru.

3. Saputotam dzeltenumam pievieno caur sietu izberztu biezpienu, kubiņos sagrieztu marmelādi un pēc tam, kad visu izmaisa, pieliek mannas biezputru. Vēlreiz visu labi izmaisa un pēc tam masā iecilā atsevišķi saputotu olas baltumu.

4. Masu liek ar sviestu ieziestā veidnē.Veidni liek katlā ar karstu ūdeni un uz mazas liesmas vāra 45 minūtes ūdens peldē, līdz izveidojas blīva masa.

5. Gatavo vaniļas-citrona mērci: olas dzeltenumu saputo ar cukuru un vaniļas cukuru, pievieno citrona sulu un pienu. Masu vāra ūdens peldē tik ilgi, kamēr tā sabiezē.

Recepti piedāvā Tavavirtuve.lv lasītāja Līga Elmere