Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44), Fid:202, Did:0, useCase: 0



Zaķskābeņu-rabarberu sorbets ar medū karamelizētām rudzu rupjmaizes drumstalām

Recepti piedāvā restorāna "Avalon" šefpavāre Dace Gribuste

Nepieciešams:
6 porcijām

500 g rabarberu,
15 g aķskābeņu,
150 g gukura,
1 šķēle rudzu rupjmaizes,
10 g medus,
10 g sviesta,
1 gb krustnagliņa.

Pagatavošana:

1. Rabarberus nomizo, sagriež nelielos gabaliņos, vāra aptuveni 5 minūtes nelielā ūdens daudzumā ar cukuru un krustnagliņu. Atdzesē. Krustnagliņu izņem, pieliek zaķskābenes un visu kārtīgi blenderī sakuļ. Liek uz 12 stundām saldētavā sasalt, ik pa laikam apmaisot.Tad var sakult ar mikseri un ielikt atkal saldētavā vai kult saldējuma aparātā.

2. Rudzu rupjmaizīti krāsnī nelielā temperatūrā apcep,līdz kraukšķīga. Kad atdzisusi, to samaļ (var caur gaļas maļamo mašīnu). Apcep sviestā kopā ar medu līdz maizīte karamelizējas.Atdzesē.

Pasniedz rabarberu-zaķskābeņu sorbetu uz rudzu rupjmaizes drumstalām.