Valentīndienas svētku galds. 6 brīnumainas receptes

Visu mīlētāju diena ir katra diena visa gada garumā. Bet tieši 14. februārī mīlestībai ir atvēlēta īpaša vieta. Tad ir viespiemērotākais laiks pagatavot īpaši baudāmu ēdienu pagatavošanai. Šeit sakopotas iedvesmojošas receptes mīlestības pilnām ēdienreizēm kopā ar sev tuvajiem un mīļajiem cilvēkiem. Tās var pagatavot arī jebkurā citā dienā!

Drukāt

Smilšu mīklas sirsniņas
Apmēram 30 gab.

Sastāvdaļas

400 g kviešu miltu
200 g sviesta vai margarīna
100 g Dansukker pūdercukura
1 tējk. Dansukker vaniļas cukura ar dabisko vaniļu
1 olas dzeltenums

Sarkanā pārtikas krāsviela

Divas dažādu lielumu sirdsveida formiņas

Pagatavošana

1. Sajauc sastāvdaļas viendabīgā mīklā. Paņem trešdaļu mīklas un ar pārtikas krāsvielu iekrāso rozā krāsā. Ļauj mīklai atdzist vismaz 30 minūtes.

2. Izrullē vispirms gaišo mīklu un, izmantojot formiņu, izveido sirsniņas. Uzliek uz plāts, kas izklāta ar cepamo papīru.

3. Pēc tam izrullē krāsaino mīklu un, izmantojot formiņu, izveido nedaudz mazākas sirsniņas.

4. Viegli iespiež mazākās, krāsainās sirsniņas gaišajās sirsniņās.

5. Cep cepeškrāsnī 175°C aptuveni 10 minūtes.

Valentīndienas torte ar šokolādi

Sastāvdaļas

100 g mandeļu
150 g Dansukker baltā smalkā cukura
1 tējkarote Dansukker vaniļas cukura ar dabisko vaniļu
1–2 olu baltumi

Garnējumam
100 ml piena
150 g Dansukker pūdercukura ar šokolādes garšu
3 olu dzeltenumi
1 tējkarote kartupeļu cietes
200 g sviesta

25 g rozā marcipāna

Pagatavošana

1. Sirdsveida cepamo formu ar noņemamām malām ieziež ar sviestu un izkaisa ar miltiem.

2. Samaļ mandeles un sajauc tās ar balto smalko cukuru un vaniļas cukuru. Ieputo olu baltumus, līdz masa kļūst stingra.

3. Iepilda mīklu formā un cep cepeškrāsnī aptuveni 175°C 10 minūtes. Izņem no formas un ļauj atdzist.

4. Sajauc pildījuma sastāvdaļas: pienu, cukuru ar šokolādes garšu, olu dzeltenumus un kartupeļu cieti, un karsē, līdz krēms sabiezē. Kad krēms ir atdzisis, pārklāj ar to torti: vispirms uzklāj krēma kārtu uz pamatnes. Pēc tam garnē visu torti.

5. Rotā ar marcipāna sirsniņām.

Apelsīnu sirsniņas
Apmēram 20 gab.

Sastāvdaļas

150 g sviesta vai margarīna
300 g kviešu miltu
100 g Dansukker pūdercukura
1 tējkarote Dansukker vaniļas cukura ar dabisko vaniļu
1 olas dzeltenums

Pildījumam
2 olas
100 g Dansukker baltā smalkā cukura
2,5 ēdamkarote kviešu miltu
1 ēdamkarote apelsīnu sulas koncentrāta

Garnējumam
Dansukker pūdercukurs

Pagatavošana

1. Traukā sajauc mīklai paredzētās sausās sastāvdaļas. Pievieno taukvielas un olas dzeltenumu un uz 1 stundu ieliek mīklu ledusskapī.

2. Iespiež mīklu ar taukvielām ieziestās sirdsveida formiņās. Cep cepeškrāsnī 200°C aptuveni 6 minūtes.

3. Šajā laikā sajauc pildījuma sastāvdaļas. Iegūto masu sadala un iepilda formiņās virsū apceptajai mīklai. Turpina cept cepeškrāsnī vēl 5–7 minūtes. Ļauj atdzist un tad izņem no formiņām.

4. Pirms pasniegšanas pārkaisa ar pūdercukuru.

Šokolādes sirsniņas ar piparmētru šokolādes uzputeni
4 gab.

Sastāvdaļas

50 g baltās šokolādes

4 lēzenas sirdsveida kūku formiņas

Pildījumam
60 g konfekšu „After Eight”
1 ēdamkarot ūdens
15 g nesālīta sviesta
1 olas dzeltenums
1 olas baltums
2 ēdamkarote Dansukker baltā smalkā cukura

Pagatavošana

1. Ieklāj formiņās foliju. Izkausē balto šokolādi tvaika peldē. Apsmidzina formiņas ar šokolādi. Atdzesē, lai tā sacietē. Apgriež formiņas un noņem foliju.

2. Ieliek traukā „After Eight”, ūdeni un sviestu, tad novieto trauku virs katla ar karstu ūdeni, lai sastāvdaļas izkūst. Iejauc olas dzeltenumu.

3. Saputo olas baltumu ar cukuru cietā masā un iemaisa konfekšu maisījumā.

4. Ielej uzputeni baltās šokolādes formiņās.

5. Pēc izvēles rotā ar kūku garnējumiem, piemēram, mazām cukura sirsniņām vai sudraba lodītēm.

Bezē sirsniņas

Sastāvdaļas

Bezē
3 olu baltumi (100 ml)
200 g Dansukker baltā smalkā cukura
½ ml etiķa esences

Pildījumam
200 g svaigu vai saldētu ogu
100 g putukrējuma
100 g vājpiena biezpiena
1 ēdamkarote Dansukker želejas cukura „Multi”
1 tējkarote Dansukker vaniļas cukura ar dabisko vaniļu

Garnējumam
1 ēdamkarote Dansukker pūdercukura
Augļi vai ogas

Pagatavošana

1. Uzstāda cepeškrāsns temperatūru uz 100°C.

2. Uz cepamā papīra otras puses uzzīmē aptuveni 10 cm lielas sirsniņas, trīs katram cepumam. Iezīmētās vietas ieziež ar taukvielām un apkais ar miltiem.

3. Saputo olu baltumus, etiķa esenci un pusi no cukura baltā un mīkstā masā. Uzmanīgi iemaisa to atlikušajā cukurā.

4. Ieklāj un izlīdzina maisījumu ieziestajos un ar miltiem apkaisītajos laukumos. (Atlikušo maisījumu var izmantot vienkāršu bezē cepumu pagatavošanai.) Cep cepeškrāsnī aptuveni 45 minūtes. Ļauj atdzist.

5. Saputo putukrējumu, želejas cukuru un vaniļas cukuru cietā masā. Iemaisa ogas un vājpiena biezpienu putukrējumā. Liek pildījumu starp bezē tieši pirms pasniegšanas (ja vēlas sagatavot cepumus jau iepriekš, var apsmidzināt bezē ar kausētu šokolādi tā, lai tā nesajaucas ar pildījumu; izvēloties balto šokolādi, tas nebūs pamanāms).

6. Garnē cepumus ar augļiem vai ogām un apkaisa tās ar pūdercukuru.

Kārtainās mīklas sirsniņas ar āboliem
2 gab.

Sastāvdaļas

1 saldētās kārtainās mīklas iepakojums
1 ābols
1 ēdamkarote kausēta margarīna
1 ēdamkarote Dansukker baltā smalkā cukura
½ tējkarote Dansukker vaniļas cukura ar dabisko vaniļu

Pagatavošana

1. Sagatavo kārtaino mīklu, kā norādīts uz iepakojuma. Izmantojot formiņu vai nazi, izveido no mīklas divas sirsniņas.

2. Nomizo ābolu un izņem serdi. Sagriež ābolu plānās šķēlītēs, un izvieto tās virs mīklas. Apziež ar margarīnu.

3.Sajauc kopā balto smalko cukuru un vaniļas cukuru, pārkaisa ābola šķēlītēm. Liek uz plāts, kas izklāta ar cepamo papīru, un cep cepeškrāsnī 200°C apmēram 15 minūtes.

4. Pasniedz kopā ar nelielu daudzumu saldējuma, putukrējuma vai vaniļas mērces.

Apskati arī citas Valentīndienas receptes, tās atrodas šeit

Drukāt

Tev jābūt autorizētam,