Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44), Fid:202, Did:0, useCase: 3


Kēksiņi kārumniekiem

Redakcija
Redakcija

Kēksiņi kārumniekiem
Ingvera un laima kēksiņi

Kēksiņi- īsts gardums, kas iederas gan ikdienā, gan svētku reizēs. To pagatavošana nav sarežģīta; tā aizņem vien dažas minūtes, savukārt rezultāts- īstu kārumnieku cienīgs.
Pievienojot dažādas garšvielas un mainot piedevas un garnējumus, katru reizi iegūsiet pavisam citas garšas nianses.
Piedāvājam jums dažas gardo kēksiņu receptes, bet tiem, kas vēlas lielāku dažādību, noderēs grāmata "Kēksiņi kārumniekiem".









Šajā krāšņi ilustrētajā pavārgrāmatā ir ietvertas 55 dažādas kēksiņu receptes, kas piepildīs jūsu virtuvi ar brīnišķīgu aromātu, liekot sarosīties garšas kārpiņām un radot patiesa mājīguma izjūtu. Te atradīsiet gan ikdienai piemērotus, ātri pagatavojamus, gan eksotiskus svētku reizei paredzētus kēksiņus, kā arī ieteikumus, kā izveidot vienkāršus un sarežģītākus garnējumus. Grāmatā piedāvātie paņēmieni būs pa spēkam ikvienam; te nav nekā sarežģīta. Tāpēc nebaidieties un ķerieties klāt pie kēksiņu cepšanas- jums noteikti izdosies.
Komplektā grāmatai pievienotas arī 4 kēksu formiņas un vairāki garnēšanas uzgaļi.

Visas receptes paredzētas 12 kēksiņiem!

Ingvera un laima kēksiņi

Mīklai:

3 olas,
1 glāze mīksta sviesta,
1 glāze smalkā cukura,
1/2 glāze paniņu,
2 glāzes izsijātu miltu,
1 tējkarote cepamā pulvera,
1/4 tējkarote sāls,
1/2 glāzes cukurota smalki sakapāta ingvera,
1/2 laima sulas,
1 rīvēta laima miziņa,
50 g cukurota ingvera gabaliņu,
1/2 glāze pūdercukura.

Kēksiņu pagatavošana:

1. Sakarsē cepeškrāsni līdz 160 grādiem. Kēksiņu veidnē ieklāj papīra formiņas. Bļodā viegli sakuļ olas, pievieno sviestu un cukuru un maisa, līdz masa kļūst viegla un gaisīga.

2. Pievieno paniņas un miltus (kas samaisīti ar cepamo pulveri un sāli), samaisa un 2 minūtes puto ar mikseri, līdz masa kļūst viegla un krēmīga. Pievieno cukuroto ingveru, laima sulu un rīvēto laima miziņu un kārtīgi samaisa.

3. Mīklu vienmērīgi sadala pa kēksa formiņām. Cep 18- 20 minūtes, līdz kēksiņi ir pacēlušies un kļuvuši stingri. Ļauj tiem dažas minūtes atdzist un tad novieto un režģa.

4. Izrotā ar cukura ingvera gabaliņiem un pārkaisa ar pūdercukuru.

Banānu un riekstu kēksiņi

Mīklai:

3 olas,
1 glāze mīksta sviesta,
1 glāze smalkā cukura,
1/2 glāze piena,
1 1/2 glāze izsijātu miltu,
1 tējkarote cepamā pulvera,
1/4 tējkarote sāls,
1 tējkarote zemesriekstu sviesta,
1 saspiests banāns.

Garnējumam:

1/2 glāze smalkā cukura karamelizēšanai, (nav obligāti)
1 glāze pūdercukura,
1 glāze sviesta istabas temperatūrā,
2 ēdamkarotes nesālīta zemesriekstu sviesta,
1 ēdamkarote zeltainā (kukurūzas) sīrupa (var aizvietot arī ar citu līdzīgu sīrupu)

Kēksiņu pagatavošana:

1. Sakarsē cepeškrāsni līdz 160 grādiem. Kēksiņu veidnē ieklāj papīra formiņas. Bļodā viegli sakuļ olas, pievieno sviestu un cukuru un maisa, līdz masa kļūst viegla un gaisīga.

2. Pievieno, pienu, miltus, kas samaisīti ar cepamo pulveri un sāli un zemesriekstu sviestu. Samaisa un 2 minūtes puto ar mikseri, līdz masa kļūst viegla un krēmīga. Pievieno banānu un iejauc to mīklā.

3. Mīklu vienmērīgi sadala pa kēksa formiņām. Cep 18- 20 minūtes, līdz kēksiņi ir pacēlušies un kļuvuši stingri. Ļauj tiem dažas minūtes atdzist un tad novieto un režģa. Pirms garnēšanas pilnībā atdzesē.

Cukura karamelizēšana:

Uz veidnes, kurā ieklāts cepampapīrs, vienmērīgā kārtā uzber 1/2 glāzi smalkā cukura. Aptuveni 25 minūtes karsē cepeškrāsni 200 grādu temperatūrā, līdz cukurs karamelizējas. Atdzesē un atstāj sacietēt.

Garnēšana:

Kamēr kēksiņi dziest, sajauc pusi no receptē paredzētā pūdercukura, sviesta un zemesriekstu sviesta daudzuma un kārtīgi samaisa. Pievieno atlikušo pūdercukuru, sviestu un zemesriekstu sviestu un kuļ, līdz masa kļūst viegla un gaisīga. Uzklāj garnējumu kēksiņiem, apslaka ar zeltaino sīrupu un rotā ar karamelizētā cukura gabaliņiem.

Šokolādes kēksiņi ar kakao krēmu

Mīklai:

3 olas,
1 glāze mīksta sviesta,
1 glāze smalkā cukura,
1/2 glāze piena,
1 1/2 glāze izsijātu miltu,
1 tējkarote cepamā pulvera,
1/4 tējkarote sāls,
100 g gabaliņos salauztas tumšās šokolādes,
1 ēdamkarote kakao pulvera

Garnējumam:

100 g gabaliņos salauztas tumšās šokolādes,
20 g sviesta,
1/3 glāzes trekna saldā krējuma,
2 ēdamkarotes kakao pulvera,
1 tējkarote pūdercukura.

Kēksiņu pagatavošana:

1. Sakarsē cepeškrāsni līdz 160 grādiem. Kēksiņu veidnē ieklāj papīra formiņas. Bļodā viegli sakuļ olas, pievieno sviestu un cukuru un maisa, līdz masa kļūst viegla un gaisīga.

2. Pievieno, pienu, miltus, kas samaisīti ar cepamo pulveri un sāli. Samaisa, pievieno tumšo šokolādi un kakao pulveri un vēlreiz samaisa. Iegūto masu 2 minūtes puto ar mikseri, līdz masa kļūst viegla un krēmīga.

3. Mīklu vienmērīgi sadala pa kēksa formiņām. Cep 18- 20 minūtes, līdz kēksiņi ir pacēlušies un kļuvuši stingri. Ļauj tiem dažas minūtes atdzist un tad novieto un režģa. Pirms garnēšanas pilnībā atdzesē.

Garnēšana:

Kamēr kēksiņi dziest, vidēji lielā katliņā sajauc šokolādi ar sviestu un liek uz vidējas uguns. Kad maisījums sāk kust, noregulē mazāku uguni un nepārtraukti maisa, līdz masa ir izkususi. Noņem no uguns, pievieno krējumu, kakao pulveri, pūdercukuru un samaisa. atstāj uz 10 minūtēm, lai masa sabiezē. Ar karotes apakšējo daļu uzklāj garnējumu uz kēksiņiem.

     [+] [-]

, 2012-01-16 21:16, pirms 12 gadiem
Un kā ar slaido līniju?????

     [+] [-]

, 2012-01-16 21:28, pirms 12 gadiem
Tie, kam slaidā līnija svarīga, keksiņi jāēd ar mēru.