Tiramisu vīriešu gaumē

Drukāt

Rudens ir laiks, kad daudzi gatavo dažādus uzlējumus un liķierus. Arī mēs pirms mēneša sākām gatavot upeņu liķieri. Kad nu tas mēnesi nostāvējis, šķidrums jānolej un pāri paliek ogas. Kur tās likt? Laukā mest taču žēl- tad radās tiramisu, kas noteikti vairāk garšos vīriešiem- kā nekā kūka ir ar grādiem, tāpēc bērniem to dot nav ieteicams un, ja tā kārtīgi saēdas, arī pie stūres sēsties varbūt labāk nevajag. Taču ballītēm draugu un radu kompānijā šādi pagatavota tiramisu kūka noteikti iederēsies.

Receptes autors: Tavavirtuve.lv

Tiramisu vīriešu gaumē

Nepieciešams:

500 g upeņu, kas mēnesi izturētas degvīnā

200 g cepumu "Dāmu pirkstiņi",
300 g biezpiena,
250 ml saldā krējuma
250 g maskarpones siera,
50 g cukura.

Svaigas ogas rotāšanai.

Pagatavošana:

1. Ņem četrkantīgu trauku un trauka apakšā kārto cepumus cieši vienu pie otra.

2. Degvīnā izturētās upenes sablendē viendabīgā masā un ar to pārklāj cepumu kārtu.

3. Tad atkal liek kārtu ar cepumiem.

4. Saldo krējumu kopā ar cukuru saputo stingrās putās.

5. Maskarpones sieru sajauc ar biezpienu, iegūtajā masā iecilā saputoto krējumu.

6. Sagatavoto biezpiena masu klāj virs cepumiem, skaisti izlīdzina un rotā ar svaigām ogām.

7. kūku liek ledusskapī uz apmēram 12 stundām.




Lai jums jaukas un garšīgas ballītes!

Gatavoja un fotografēja: Iveta Apškrūma

Tev jābūt autorizētam,