Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44), Fid:202, Did:0, useCase: 3


Kraukšķīgā zemeņu kūka

Saldas un sulīgas zemenes uz krauksķīgas kūkas pamatnes ir īsts vasaras laika baudījums katram kārumniekam.

Nepieciešams:
Vienai cepamformai ar 28 cm diametru

Smilšu mīklai:

250 g miltu,
2 ēdamkarotes cukura,
15 g vaniļas cukura,
125 ml olīveļļas,
3 tējkarotes krējuma vai skāba jogurta.

Pildījumam:

750 g zemeņu,
2 ēdamkarotes cukura,
1/2 citrona,
1 ēdamkarote pūdercukura (pēc vēlēšanās).

Pagatavošana:

1. miltus samaisa kopā ar cukuru un vaniļas cukuru. Pieieno eļļu, krējumu (vai jogurtu) un visu sastrādā mīklā. Mīklu ietin pārtikas plēvē un ievieto ledusskapī uz 30 minūtēm, lai atdziest.

2. Atdzisušu mīklu izveltnē un ieklāj cepamformā, izveidojot tādu kā apmalīti. Ieklāto kūkas pamatni sadursta ar dakšiņu.

3. Kūkas pamatni liek līdz 180 grādiem sakarsētā cepeškrāsnī un cep 25- 30 minūtes, līdz pamatne iegūst zeltainu nokrāsu. Gatavu kūku noliek, lai atdziest.

4. Gatavo pildījumu: vispirms uzbriedina želantīnu (5 min.). Kad želantīns uzbriedis, tam nolej lieko ūdeni un to kopā ar puscitrona sulu uzkarsē. Siltajā ūdens un citronu sulas maisījumā izšķīdina želantīnu.

5. 2/3 zemeņu (500 g) samaisa ar 2 ēdamakrotēm cukura un visu sablenderē viendabīgā masā. Šo masu iemaisa izšķīdinātajā želantīnā. Sagatavoto maisījumu klāj uz atdzisušās zemeņu pamatnes.

6. Kūku rotā ar atlikušajām zemenēm (250 g) Mazāka izmēra zemenes var likt veselas, lielākas ieteicams sagriezt daiviņās ai šķēlītēs.

7. Ja vēlas, kūku pārkaisa ar pūdercukuru.