Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44), Fid:202, Did:0, useCase: 3


Rīsu pārslu un banānu deserts

Rīsu pārslu un banānu deserts ir ātri pagatavojams, viegls un maigi salds gardums ar svaigu zemeņu un banāna notīm, kas iederēsies gan ikdienā, gan svētku reizēs. Gatavojams gan kā saldais ēdiens, gan arī brokastīs, kad jūtat, ka būs nepieciešams vairāk enerģijas nekā parasti.

Nepieciešams:

450 ml piena
200 ml (apm. 130 g) rīsu pārslu,
1 banāns,
5 svaigas vai saldētas zemenes,
2 - 3 ēdamkarotes cukura,
1 - 2 ēdamkarotes šokolādes krēma.

Pagatavošana:

1. Katliņā uzvāra 450 ml piena, tad verdošajā pienā ieber rīsu pārslas, cukuru un uz mazas liesmas, ik pa brīdim apmaisot, turpina vārīt.

2. Kad pārslas 2 minūtes vārījušās, putrai pievieno saspaidītas zemenes, banānu un šokolādes krēmu. Visu samaisa un vāra vēl 1 minūti, tad katliņu noņem no plīts.

3. Katliņam uzliek vāku un atstāj uz dažām minūtēm, lai uzbriest.

4. Gatavu desertu liek bļodiņās un dekorē ar svaigiem augļiem. Ja vēlas, var pārliet ar pienu.

Labu apetīti!



Rīsu pārslas, tāpat kā citi graudaugi, ir produkts ar augstu uzturvērtību, taču tā kā tās satur viegli pārstrādājamus olbaltumus, tiek pieskaitītas pie diētiskajiem produktiem. Turklāt rīsu pārslas ir bagātas ar lielu daudzumu bioloģiski aktīvām uzturvielām un vitamīiem, kas ir lieliks enerģijas un spēka avots visai dienai.

Šī vērtīgā produkta sastāvā ietilpst šķiedrvielas, piesātinātās taukskābes, PP, E, un B grupas vitamīni, kā arī cilvēka smadzenēm tik ļoti nepieciešamais holīns. Tāpt rīsu pārlas ir bagātas ar tādiem elementiem, kā dzelzs, magnijs, fosfors, kālijs, kalcijs, cinks, mangāns, varš un selēns. Visas šīs vielas pierāda, ka rīsu pārslas ir ļoti vērtīggs pārtikas produkts, ko nepieciešams iekļaut ikviena cilvēka ēdienkartē.

Rīsu pārslas var gatavot ūdenī vai pienā. Tās labi sader ar ogām, augļiem un riekstiem.

Gatavoja:Dace Vilkāja. Foto: Iveta Apškrūma