Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44), Fid:202, Did:0, useCase: 3


Burkānu pudiņš ar apelsīnu mērci

Burkānu pudiņš jeb halava ir tradicionāls Ziemeļindijas deserts. Es to papildināju ar asu mērci. Jo šādi, manuprāt, tas garšo vēl labāk!

Nepieciešams:

200g rīvētu burkānu,
35g sviesta,
naža gals malta kardamona,
35g cukura,
1/2 ēdamkarote rozīņu,
25 g Indijas riekstu.

Mērcei:

sula no 1 apelsīna,
1/2 ēdamkarote cukura,
1 tējkarote sojas mērces,
1 tējkarote kukurūzas cietes,
pa šķipsniņai kanēļa, sarkano aso piparu un rīvētas apelsīna miziņas,
mazliet ūdens.

Pagatavošana:

1. Izkausējiet sviestu, lieciet tajā sarīvētos burkānus un maisot sautējiet apmēram 20 minūtes. Svarīgi, lai burkāni sautētos, neapcepoties brūni. Sākumā tie uzsūks visu sviestu un pēc šīm 20 minūtēm – sāks atdot. Šajā brīdī pievienojiet rozīnes, riekstus, kardamonu un cukuru. Maisot turpiniet sautēt vēl minūtes 10, līdz masa sāk velties. Burkānu masu pildiet veidnītē, cieši piespiediet.

2. Apelsīnu sulu izkāsiet, lai tajā nebūtu biezumu; sajauciet ar sojas mērci, asajiem pipariem, kanēli, miziņu; visu uzvāriet.

3. Cieti izšķīdiniet nelielā ūdens daudzumā, maisot pievienojiet apelsīnu sulai un pakarsējiet dažas sekundes, līdz mērce sabiezē.

4. Izņemiet pudiņu no veidnītes, lieciet uz šķīvja, apkārt lejiet apelsīnu mērci.