Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44), Fid:371, Did:0, useCase: 3


Pārpalikumu plācenīši. Taupīgas saimnieces virtuvei

Redakcija
Redakcija

Plācenīši ir ēdiens, kuru tik tiešām var pagatavot reizēs, kad mājās gandrīz nekā nav. Tos var cept no jebkā. Atveriet savu ledusskapi, atrodiet tajā visdažādākos produktu pārpalikumus, sarīvējiet tos vai samaliet gaļas mašīnā, samaisiet kopā (ja vajadzīgs, pievienojiet nedaudz miltu) un droši veidojiet plācenīšus. Tas nekas, ka katru reizi tie būs citādāki. Šeit svarīgi nebaidīties eksperimentēt, jo rezultāts jebkurā gadījumā būs izdevies.

Nepieciešams

1/2 paciņa vārītu rīsu,
2 vārīti kartupeļi,
100 - 200 g maltās gaļas,
100 - 150 g biezpiena,
1 ola,
sāls,
šķipsniņa rīvēta muskatrieksta.

Pagatavošana:

1. Kartupeļus un biezpienu samaļ gaļas mašīnā, pievieno vārītus rīsus, malto gaļu, olu, sāli, muskatriekstu un visu samīca viendabīgā masā.

2. No gatavās masas veido nelielus plācenīšus (ja ir vēlēšanās, var apvārtīt miltos) un liek pannā sakarsētā eļļā cepties. Cep no abām pusēm zeltaini brūnus.

3. Pasniedz ar skābu krējumu. Pēc vēlēšanās krējumam varat pievienot zaļos sīpollociņus un caur ķiploku spiedi izpiestu ķiploka daiviņu.

Gatavoja un fotografēja: Iveta Apškrūma