Kartupeļu un ķirbju plācenīši

Drukāt

Plācenīši ir tik maigi un gaisīgi, ka paši kūst mutē. Pasniedziet tos ar skābu krējumu un kraukšķīgiem zaļumiem, izteiksmīgumam pievienojot arī kādu citrusaugļa šķēlīti. Bet ja esat pikantu ēdienu cienītājs, iesaku šos plācenīšus baudīt kopā ar sīpolu ievārījumu.

Kartupeļu un ķirbju plācenīši

Kartupeļu un ķirbju plācenīši
Gatavoja un fotografēja: Iveta Apškrūma

Nepieciešams:

600 g vārītu kartupeļu,
300 g svaiga nomizota ķirbja bez sēklām,
1 sīpols,
2 olas,
2 - 3 ēdamkarotes kviešu miltu,
šķipsniņa muskatrieksta,
1/2 tējkarote maltu melno piparu,
sāls pēc garšas,
eļļa cepšanai.

Pagatavošana:

1. Kartupeļus, ķirbi un sīpolu samaļ gaļas mašīnā (tikai neblendējiet, jo tad kartupeļu biezeņa vietā iegūsiet klīsteri).

2. Samaltajai masai pievieno nedaudz rīvēta muskatrieksta, piparus un sāli. Piesit olas un samaisa. Tad pieber pāris ēdamkarotes miltu un vēlreiz visu samaisa viendabīgā mīklā. (Miltus pēc vēlēšanās var bērt vairāk, taču tādā gadījumā plācenīši nebūs tik gaisīgi).

3. No mīklas ar karotes palīdzību veido plācenīšus un sakarsētā eļļā uz pannas cep no abām pusēm zeltaini brūnus.

Pasniedz ar krējumu un sīpolu ievārījumu. Sīpolu ievārījuma recepti atradīsiet šeit.

Labu apetīti!

Tev jābūt autorizētam,