Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44), Fid:371, Did:0, useCase: 3


Pašceptas sēklu maizītes

Lieki teikt, ka šādās maizītēs ir milzīgs daudzums dažādu uzturam vērtīgu vitamīnu un minerālvielu. Tās brīnišķīgi piestāv dažādām dārzeņu, sevišķi ķirbju un burkānu, biezzupām, kā arī izmantojamas kā veselīgas brokastu maizītes lieliskam un enerģijas pilnam dienas sākumam.

Nepieciešams:

80 g kokosriekstu skaidiņu,
30 g Chia sēklu,
30 g linsēklu,
30 g ķirbju sēklu,
30 g sezama sēklu,
30 g saulespuķu sēklu
1 ēdamkarote cukura
2 tējkarotes cepamā pulvera,
1 ar pusi tējkarotes Himalaju sāls,
3 olas
2 ēdamkarotes eļļas,
400 g ūdens (apmēram 2 glāzes),
550 - 600 g kviešu miltu.

Pagatavošana:

1. Cepeškrāsni uzkarsē līdz 200 grādiem.

2. Traukā ber kokosriekstu skaidiņas, chia sēklas , linsēklas, ķirbju sēklas, sezama sēklas, saulespuķu sēklas un visas samaļ blenderī vai virtuves kombainā.

3. Sēklu masai pievieno cukuru, cepamo pulveri un sāli. Visas sastāvdaļas samaisa.

3. Tad piesit olas, pielej eļļu, ūdeni, ieber miltus un samīca viendabīgu mīklu.

4. No mīklas izveltnē tādu kā paresnu desu, kuru sagriež porciju gabaliņos.

5. No katra gabaliņa veido bumbiņu, nedaudz saplacina tā, lai veidotos apaļa maizīte.

6. Maizītes liek uz cepešpannas, pārkaisa ar sezama sēkliņām un cep apmēram 30 - 40 minūtes.

Labu apetīti!

Gatavoja un fotografēja: Iveta Apškrūma