Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44), Fid:371, Did:0, useCase: 3


Liellopa aknu un cūkgaļas pastēte

Pavisam citu garšu iegūst aknu pastēte, ja tai pievieno arī gaļu. Tā noteikti ir sātīgāka un varētu teikt- arī gardāka! Turklāt pašu gatavota, līdz ar to bez nekādām E piedevām, bet uzglabājama ledusskapī veselu nedēļu. Sevišķi garda kopā ar rupjmaizi vai saldskābo maizīti un marinētiem vai svaigiem dārzeņiem.

Nepieciešams:

400 - 450 g liellopu aknu,
500 g cūkgaļas cauraudzīša,
1 liels sīpols,
1 lauru lapa,
15 melno piparu graudi,
8 smaržīgo piparu graudi,
sāls pēc garšas.

Pagatavošana:

1. Aknas un gaļu sagriež palielos gabalos un liek katlā. Pievieno nomizotu sīpolu, lauru lapu, sāli, melnos un smaržīgos piparus. Pārlej ar ūdeni tik daudz, lai gaļa būtu nosegta un liek vārīties. Vāra apmēram 1 stundu vai tik ilgi, līdz gaļa mīksta.

2. Gatavu gaļu un aknas izņem no katla, atdzesē un samaļ gaļas mašīnā. buljonu, kurā gaļa vārījusies izkāš un pagaidām noliek malā.

3. Samalto gaļas un aknu masu liek traukā, pārlej ar izkāsto buljonu un sakuļ.

4. Trauku ievieto ledusskapī, lai pastēte sastingst. Ja pastēti gatavosiet vakarā, tad nākamajā rītā tā jau būs smērējama uz maizes.

Labu apetīti!

Gatavoja un fotografēja: Iveta Apškrūma