Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44), Fid:371, Did:0, useCase: 0



Sātīgie brokastu salāti ar olu

Ļoti interesanti salāti ar Francijas šarmu, kuros zaļo salātu lapiņas katrs var izvēlēties pēc savas garšas un gaumes. Salātlapiņas var miksēt pats vai izmantot jau gatavu maisījumu, kas nopērkams lielveikalos. Sāls šiem salātiem nav nepieciešams, jo tas pilnīgi pietiekamā daudzumā ir klāt pievienotajā desā un sierā.

Nepieciešams:

sauja dažādu svaigu lapu salātu,
1 ola,
3 - 4 ripiņas cieti žāvētas desas,
1 siera nūjiņa (piem, Pik-Nik) vai šķēle siera desas,
1 tējkarote olīveļļas.

Pagatavošana:

1. Olu vāra 3 minūtes. Tad izņem no katliņa un ievieto aukstā ūdenī, lai nedaudz atdziest.

2. Salātus noskalo, notecina lieko šķidrumu un liek šķīvī. Apslaka ar 1 tējkaroti olīveļļas

3. Virs salātiem kārto desas ripiņas, siera gabaliņus un olu.

4. Pasniedz kopā ar grauzdētu bageti vai smaržīgu rupjmaizes sķēli.

Labu apetīti!

Gatavoja un fotografēja: Iveta Apškrūma