Omlete ar ceptiem kartupeļiem

Drukāt

Šī ir ļoti garda un sātīga omlete, kas radusies, iedvesmojoties no spāņu virtuves. To var pasniegt ne tikai brokastīs, bet arī pusdienās vai vakariņās kopā ar svaigiem salātiem vai marinētiem dārzeņiem.

Omlete ar ceptiem kartupeļiem

Nepieciešams:

1 liels kartupelis,
1 šķēle žāvēta šķiņķa,
2 olas,
150 ml piena,
1 sīpols vai saišķītis zaļo lociņu.,
sāls pēc garšas,
pipari pēc garšas,
eļļa cepšanai.

Pagatavošana:

1. Kartupeli nomizo, sagriež salmiņos. Salmiņus eļļā apcep no visām pusēm skasti brūnus.

2. Pievieno kubiņos sagrieztu šķiņķi un sasmalcinātu sīpolu vai lociņus.

3. Olas kopā ar sāli un pipariem sakuļ. Pielej pienu, samaisa un pārlej kartupeļiem. Pannai uzliek vāku, liesmu samazina līdz minimumam un cep, līdz omlete sarecējusi.

Pasniedz ar marinētiem gurķīšiem.

Labu apetīti!

Gatavoja un fotografēja: Iveta Apškrūma

Tev jābūt autorizētam,