Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44), Fid:230, Did:0, useCase: 0



Gardās biezpiena un ābolu bumbiņas

Drukāt

Gards kārums rudenīgās noskaņās, kas lieliski garšos gan siltā, gan aukstā veidā. Pirms pasniegšanas bumbiņas pārkaisiet ar pūdercukuru un baudiet kopā ar svaigu augļu salātiem, saldējumu vai ievārījumu.

Nepieciešams:

100 g skābā krējuma
100 g kefīra
100 g biezpiena
1 ola
1 liels ābols
350 g miltu
3 ēdamkarotes cukura
2 - 3 tējkarotes cepamā pulvera
2 ēdamkarotes ruma
2 ēdamkarotes augu eļļas
šķipsniņa sāls.
apmēram 500 ml eļļas vārīšanai

Pagatavošana:

1. Olu kopā ar cukuru un sāli sakuļ.

2. Sakultajai olai pievieno caur sietiņu izberztu biezpienu, rumu, augu eļļu, krējumu, kefīru, sarīvētus vai sablendētus ābolus un visu samaisa. Beigās pieliek miltus un sastrādā viendabīgā mīklā. Mīklu atstāj uz 30- 40 minūtēm atpūsties.

3. Katliņā līdz vārīšanās temperatūrai uzkarsē eļļu.

4. No mīklas veido vienāda lieluma bumbiņas, liek karstajā eļļā un, apgrozot, vāra zeltaini brūnas.

5. Gatavas izņem no eļļas, notecina no liekajām taukvielām. Pasniedz pārkaisītas ar pūdercukuru.

Labu apetīti!

Tev jābūt autorizētam,