Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44), Fid:230, Did:0, useCase: 3


Kartupeļu un biezpiena cūkaustiņas

Mūsu senču gardums. Kartupeļu un biezpiena cūkaustiņas pēc formas patiešām nedaudz atgādina cūku austiņas. Taču galvenais nav izskats, bet gan neparastā garša un tā vēlreiz atgādina par latviskās virtuves neatkārtojamo burvību un prasmi vienkāršas lietas pārvērst brīnumā.

Nepieciešams:

250 g vārītu kartupeļu,
250 g biezpiena,
šķipsniņa sāls,
2 ēdamkarotes cukura,
rīvēta citrona miziņa no 1 citrona,
1 tējkarote ruma vai konjaka,
2 olu dzeltenumi,
150 - 200 g kviešu miltu,
500 ml augu eļļas.

Pagatavošana:

1. Kartupeļus un biezpienu izmaļ caur gaļas mašīnu. Masai pievieno sāli, cukuru, rīvētu citrona miziņu, rumu (vai konjaku), olu dzletenumus un visu samaisa.

2. Tad pieliek miltus un samīca mīklu. Ilgi mīcīt nedrīkst.

3. Darba virsmu apkaisa ar miltiem. Uz tiem liek mīklu un izrullē. Arī mīklu pirms rullēšanas var nedaudz apkaisīt ar miltiem, tad tā būs vieglāk veltnējama.

4. Izrullēto mīklu sagriež sloksnēs, pēc tam katru sloksni apmēram 5-6 cm garos posmos. Katra posma vidū ar asu nazi iegriež apmēram 2 cm garumā. Iegriezumam cauri izvelk vienu posma galu.

5. Katliņā vai dziļā pannā sakarsē 500 ml eļļas. Cūkasutiņas liek sakarsētajā eļļā un cep zeltaini brūnas.

Labu apetīti!

Gatavoja un fotografēja: Iveta Apškrūma