Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44), Fid:230, Did:0, useCase: 0



Mājās gatavoti pelmeņi ar biezpiena pildījumu

Drukāt

Vienkāršs, bet garšīgs ēdiens, par kuru visvairāk parasti priecājas tieši bērni. Turklāt tas nebūt nav ne tik sarežģīts, ne laikietilpīgs, kā daži mēdz domāt. Pamēģiniet kaut reizi pagatvot pelmeņus paši un jūs redzēsiet, ka turpmāk vairs nekad tos negribēsiet iegādāties veikalā.

Nepieciešams:

Pelmeņu mīklai:

500 g miltu.
1 ola,
1 tējkarote sāls,
ūdens.

Pildījumam:

400 g biezpiena,
1 ola,
sāls.

Pagatavošana:

1. Bļodā ieber miltus, tējkaroti sāls, iesit olu un pielej tik daudz ūdeni, lai mīkla, mīcot veidotos vijīga un neliptu pie rokām. Samīcīto mīklu noliek uz pusstundu "atpūsties".

2. Tikmēr gatavo pildījumu: biezpienam izberž caur sietu, tad tam piesit olu, pēc garšas pieber sāli un samaisa viendab'īgu masu.

3. Mīklu izrullē un ar glāzes palīdzību no tās izspiež ripas.

4. Uz katras mīklas ripas vidū liek biezpiena masu, pārloka un rūpīgi aizspiež maliņas, lai vārīšanās gaitā pelmeņi nevarētu atvērties.

5. Katlā uzvāra ūdeni, kuram pievienots nedaudz sāls.

6. Sagatavotos pelmeņus ar putu karoti uzmanīgi liek verdošajā ūdenī un karsē. Pelmeņi ir gatavi, kad tie uzpeldējuši virspusē.

7. Gatavos pelmeņus ar putu karoti izņem no katla un liek traukā.

8. Pasniedz ar skābu krējumu, brūkleņu ievārījumu un sasmalcinātām piparmētru lapiņām.

Labu apetīti!

Gatavoja un fotografēja: Iveta Apškrūma

Tev jābūt autorizētam,