Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44), Fid:230, Did:0, useCase: 0



Upeņu un svaigu aveņu uzpūtenis

Vai esat kādreiz mēģinājuši jau gatavam uzpūtenim pievienot svaigas ogas un tad vēlreiz to uzputot? Ja nē, tad noteikti izmēģiniet- jūs iegūsiet pilnīgi jaunas garšas nianses. Svaigās ogas padarīs uzpūteni īpaši gardu. Ogām vai ievārījumam dotajā receptē nav īpašas nozimes; šeit galvenais ir ideja. Jūs varat izmantot jebkuras svaigās ogas un jebkuru ievārījumu. Tā kā šobrīd ir ievārījumu gatavošanas laiks, es parasti izmantoju to parpalikumu, kas nelien burciņās.

Nepieciešams:

300 ml upeņu ievārījuma (var izmantot arī svaigas upeņu ogas),
50 g cukura,
1,5 litri ūdens,
150 g mannas putraimu,
300 g svaigu aveņu.

Pagatavošana:

1. Upeņu ogas vai ievārījumu liek katlā, pārlej ar trešdaļu (500 ml) ūdens un liek vārīties. Kad ogas nedaudz pavārījušās, katliņu noņem no uguns un ogas sablenderē viendabīgā masā.

2. Pēc tam katliņu liek atkal uz uguns, pievieno cukuru, atlikušo ūdeni (1 litru) un vāra.

3. Kad ūdens sāk vārīties, samazina liesmu, un lēnām, nepārtraukti maisot, ber iekšā mannas putraimus. Turpina maisīt un vārīt, kamēr manna uzbriedusi (aptuveni 5 minūtes), tad katliņam uzliek vāku un atstāj uz 10 minūtēm uzbriest.

4. Tikmēr sablenderē svaigās avenes.

5. Kad putra katliņā uzbriedusi un padzisusi, tai pievieno sablenderētās zemenes un visu uzputo.

6. Uzpūteni lej šķīvjos, pārlej ar pienu un rotā ar svaigām ogām.

Labu apetīti!