Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44), Fid:195, Did:0, useCase: 0



Baraviku un riekstu kotletes

Mežos atkal baraviku netrūkst - piedāvājam interesantu sēņu recepti. Pat, ja jums nav kastaņu, nebēdājiet un cepiet bez tiem. Tik un tā kotletes būs brīnumgardas.

Nepieciešams:

40 g kaltētu baraviku,
300 ml karsta ūdens,
250 g šampinjonu,
150 g kastaņu (novārītu un nolobītu),
400 g konservētu pupiņu,
100 g Makadāmijas riekstu,
1 ola,
3 ēdamkarotes medus,
3 ēdamkarotes sojas mērces,
100 g rīvmaizes,
2 ēdamkarotes zemesriekstu eļļas,

Pagatavošana:

1. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200 C. Cepešpannu ieeļļo un ieliek cepeškrāsnī, lai tā sakarst.

2. Kaltētās baravikas iemērc nelielā bļodiņā karstā ūdenī uz desmit minūtēm.

3. Šampinjonus, kastaņus, konservētās pupiņas (bez šķidruma) un makadāmijas riekstus liek virtuves kombainā un sablendē parupjas tekstūras masā.

4. Baravikām nolej šķidrumu (to var izmantot buljona, mērces vai zupas gatavošanai), pievieno sablendētajai masai un vēlreiz visu sablendē kopā ar baravikām..

5. Sablendēto masu no viruves kombaina pārliek lielākā bļodā, pievieno jēlu olu, medu, sojas mērci, rīvmaizi un visu labi samīca.

6. No iegūtās masas veido kotletītes, liek uz sakarsētās cepešpannas un cep cepeškrāsnī 25-30 minūtes.

7. Pasniedz ar sautētiem lapu kāpostiem vai citiem dārzeņiem pēc jūsu vēlēšanās.