Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44), Fid:195, Did:0, useCase: 0



Gatavojam saldējumu mājās

Nu beidzot ir palicis silts, iestājusies īsta vasara. To vien gribas, kā nopirkt kādu saldējumu. Tomēr to varat uztaisīt arī pats. Tam nevajag nekādas īpašas prasmes, tas neprasa arī daudz laika tikai, protams, saldēšanu. Mājas saldējums neapšaubāmi būs veselīgāks un drošāks. Pie tam, iekšā tam varat likt ko vien vēlaties: gan zemenes, banānus, citus augļus, riekstus, sukādes, rumu, konjaku utt.

Nepieciešams:

400 g saldā krējuma
5 olu dzeltenumi
2 ēdamkarotes cukura
2 tējkarotes vanilīncukura
400 g sablendētu zemeņu

Pagatavošana:

1. Sablendē zemenes. Ja zemenes nav saldas, tām var pievienot cukuru pēc garšas.

2. Vienā bļodā saputo olas dzeltenumus ar cukuru. Jākuļ līdz masa ir dubultojusies un kļūst gaisīga.

3. Otrā bļodā saputo saldo krējumu un vanilīncukuru. Jo krējums treknāks, jo saldējums garšīgāks, bet, protams, arī kalorijām bagātāks.

4. Kad krējums jau daļēji saputots, tam pievieno sablendētās zemenes un turpina kult, līdz iegūst putukrējuma konsistenci. Šajā brīdī, ja nepieciešams, var pievienot vēl cukuru pēc garšas.

5. Saputotajā masā iecilā olu dzeltenumus. Jo ātrāk darbosies, jo mazāk saldējumā pēc tam būs ledus kristāliņu.

6. Sagatavoto masu pilda trauciņos un liek saldētavā.

Labu apetīti!

Raksts tapis sadarbībā ar shoplv.lv