Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44), Fid:195, Did:0, useCase: 3


Pikantie meksikāņu čipsu salāti

Šie salāti būs tik pikanti, cik pats vēlēsies. Jo vairāk pievienosi čili, jo ugunīgāki tie kļūs. Taču daudz svarīgāk šo salātu izpildījumā ir izvēlēties pareizos čipšus, jo tikai tad to garša būs fantastiska. Piemērotākie būs lielveikalos nopērkamie

Nepieciešams:

Nachos čipsu paciņa
500 g maltas liellopa gaļas
1 tējkarote saldā paprikas pulvera
1 ledussalāts
3 olas
10 ķiršu tomātiņi
Skābais krējums
Malti čili pipari pēc garšas
2 ēdamkarotes augu eļļas

Pagatavošana:

1. Olas novāra 10 min, aplej ar aukstu ūdeni, atdzesē un notīra no čaumalām.

2. Maltajā gaļā iemaisa saldo paprikas pulveri, sāli un sarkanos čili piparus.

3. Sagatavoto gaļu liek pannā sakarsētā eļļā un, ik pa brīdim apmaisot, cep līdz gatavībai (apmēram 15 min.). Gatavu gaļu izņem no pannas un noliek, lai tā atdziest.

4. Salātu trauka apakšā kārto Nachos čipsus, tiem pa virsu liek kārtu ar saplucinātiem ledus salātiem, virs kuriem kārto malto gaļu. Visu pārlej ar plānu kārtiņu skābā krējuma.

4. Tad atkal liek kārtu ar Nachos čipsiem, virs tiem kārto saplucinātus ledus salātus. Pārlej ar plānu kārtiņu skāba krējuma un pārliek ar ķiršu tomātiņu pusītēm un gabaliņos vai ripiņās sagrieztām olām.

Labu apetīti!

Recepte: Jeļena Vilkāja, Foto: Iveta Apškrūma