Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44), Fid:195, Did:0, useCase: 3


Garneļu siera zupa ar dārzeņiem

Šī zupa ir īstens gardums, no kura atteikties nespēs neviens. Maigā siera garša, ko papildina kartupeļu miltainums, ķiploka pikantums un garneļu kraukšķīgums, ir tas, kas veido neatkārtojamu garšu kombināciju, kuru noteikti nav iespējams aizmirst. Zupa, kas prasīsies pēc atkārtojuma.

Nepieciešams:

1,5 l ūdens vai buljona,
2 burkāni,
5 kartupeļi,
2 ķiploka daiviņas,
400 g kausētā siera,
200 g konservētas kukurūzas (bez šķidruma),
200 - 300 g svaigu garneļu,
1/4 tējkarote malti melnie pipari,
sāls pēc garšas.

Pagatavošana:

1. Katlā lej buljonu vai ūdeni un liek vārīties.

2. Kad buljons sācis vārīties, tam pievieno notīrītus, uz sakņu rīves, sarīvētus burkānus, nelielos gabaliņos sagrieztus kartupeļus, sasmalcinātu ķiploku, sāli un piparus. turpina vārīt.

3. Kad dārzeņi mīksti, zupai pieber konservētu kukurūzu, pavāra 10 minūtes, tad katliņu noņem no uguns.

4. Zupai pievieno kausēto sieru un maisa, līdz tas izkusis. Beigās pieliek svaigas garneles.

5. Zupu pasniedz ar baltmaizes grauzdiņiem vai bageti. Pēc vēlēšanās pārkaisa ar sasmalcinātām svaigām dillēm.

Labu apetīti!

Gatavoja un fotogrāfēja Iveta Apškrūma